3x goede redenen om naar het buitenland te verhuizen

Reizen door Anjali

Nu het berekoud is en we al een tijdje geen warmte ervaren hebben, overweeg je misschien om een lange vakantie te nemen. Of om zelfs naar het buitenland te verhuizen. Dit zijn redenen waarom je dat moet doen.

1. Liefde

Liefde kan alles overwinnen. Het is daarom niet gek dat je de stap wil nemen om bij je partner in het buitenland te gaan wonen. Een langeafstandsrelatie is in het begin wel leuk, maar zal na verloop van tijd steeds lastiger worden. Het is duur, vermoeiend en stressvol, dus op en neer reizen zal uiteindelijk geen optie meer zijn. Als je écht bij elkaar wilt blijven, is samenwonen de beste optie. Zeker als de relatie serieuzer wordt en je een huis wil kopen samen, is het handig om dicht bij elkaar te zijn. Misschien woont je wederhelft bovendien wel in een heerlijk warm land: weg met die grauwe winters dus.

2. Carrière

Veel jongeren kunnen na het afstuderen moeilijk aan een baan komen in Nederland. Je diploma en werkervaring kunnen meer gewaardeerd worden in het buitenland. Bovendien is ervaring in een ander land goed om toekomstige werkgevers aan te trekken. In Nederland kan je het ook ver schoppen, maar sommige banen zijn toch écht gunstiger in het buitenland. Neem bijvoorbeeld de entertainment-industrie: wil je bn-er worden, kun je maar beter in Nederland vertoeven. Op zoek naar iets groters? Een carrière in Londen of Hollywood zou dan beter bij je passen. Ook zijn sommige andere hoofdkantoren gevestigd in wereldsteden, waarbij je sneller doorgroeimogelijkheden meemaakt.

3. Zelfvertrouwen

Een internationale verhuizing is niet zomaar iets, integendeel: zo'n switch maak je niet elke dag. Er komt veel officieel gedoe bij kijken, maar ook dat zal het waard zijn. Als je er eenmaal bent, kun je deze soort zelfvertrouwen meedragen. Je hebt namelijk inzicht en kennis van hoe de wetgeving gaat omtrend visums en de huizenmarkt. Ook laat je je vrienden en familie (vaak) achter in ons kikkerlandje, dus zul je nieuwe sociale contacten moeten gaan maken. Ook dit is geen probleem, want op deze manier kom je van je sociale angst af. Ook leer je verborgen kwaliteiten van jezelf kennen: je moet veel dingen in je eentje doen en je krijgt met situaties te maken waarvan je misschien nooit gedacht dat dat je het zou kunnen. Plus, je leert een nieuwe taal in het buitenland: goed voor de ontwikkeling én voor je zelfvertrouwen dus.