Werkt elke dag hot lemon water drinken echt?

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Elke dag een glas warm water met citroen drinken: we zien het nu overal langskomen op onder ander TikTok en Instagram. Het heeft een veel gezondheidsvoordelen, zo wordt er gezegd. Maar werkt het drinken van hot lemon water op dagelijkse basis echt? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Dit is waarom je huid geïrriteerd raakt wanneer je gestrest bent

Elke dag hot lemon water drinken

Het is nogal zuur, maar het lijkt volgens veel mensen écht te werken. Elke ochtend op nuchtere maag een glas warm water met een halve uitgeperste citroen drinken. Wel met een rietje dan, want anders beschadigt het je tanden op lange termijn. Wij zochten de gezondheidsvoordelen voor je uit.

Citroen = vitaminebom

Citroen is allereerst een mega superfood en zit boordevol vitamines. Denk aan vitamine C, vitamine B, citroenzuur, kalk, flavonoïden, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels. Altijd goed om dit binnen te krijgen dus.

Goed voor de spijsvertering

Een ander voordeel aan warm water met een halve citroen is dat het goed is voor de spijsvertering. Citroenzuur zorgt ervoor dat ons eten sneller en beter verteert. Ook werkt het tegen een opgeblazen buik, is het een versterker voor je immuunsysteem en voorkomt het verstopping. Good to know! 

Aan de andere kant kan citroenzuur wel vervelend zijn als je last hebt van maagzuur. Pas dan wel op bij het drinken van dit drankje en see for yourself of het vervelend is of niet.

Bloeddruk

Op zoek naar een middeltje dat je bloeddruk verlaagd? Citroenwater is je vriend. De flavonoïden in citroen zorgen daarvoor en is dus handig om eens uit te proberen. Hetzelfde geldt voor gember, dus als je je hot lemon water eens wil upspicen dan kun je ook gember aan je drankje toevoegen.

Detox

Als je elke ochtend begint met een kopje warm water, is dat sowieso al goed voor je hydratatie. Meer water = meer plassen. Goed voor een heuse detox, dus! Al moeten we wel zeggen, detoxen met water kun je ook zonder citroen doen...

Natuurlijke skincare

Vitamine C werkt als een mega oppepper voor je huid. Het is dan ook de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om hot lemon water te drinken. Een natuurlijke skinbooster die ook nog eens een heleboel andere gezondheidsvoordelen heeft? Wat wil je nog meer? Hoewel één glas citroenwater per dag niet meteen werkt, is het wel een goede aanvulling op bijvoorbeeld de andere skin care die je al doet.