10 dikke no go's voor als je dronken bent

Vrije tijd door Marleen_S
Je gaat een avondje met de meiden op stap: let's party! Maar voor je het weet stijgen de tequila's naar je hoofd en ga je gekke dingen doen. Mocht je te diep in het glaasje gekeken hebben, dan moet je dit vooral niét doen!

 
Als je een slokje teveel op hebt, kun je nog weleens al dansend bovenop de bar belanden. Of hangend aan een paal. Dat is nog niks in vergelijking met de volgende dingen die je ab-so-luut nooit (lees: NOOOIT) moet doen als je dronken bent!


1. De ex

Met stip op nummer één: het app’en van je ex. Eigenlijk hoeven we je het niet uit te leggen, maar voor het geval het kwartje nog niet is gevallen: NIET DOEN. Behalve dat je ex waarschijnlijk toch niet reageert, is de schaamte de volgende ochtend het WhatsApp’en niet waard. Hoe charmant die smeekbedes of doodsbedreigingen zijn? Verre van. En je krijgt hem er echt niet mee terug als je dronken ik dat soms van plan was...

2. Flappen tappen

Heb je te veel rondjes gegeven? Of heeft de barman je te weinig wisselgeld teruggegeven? Ren niet gelijk naar buiten naar de eerste beste flappentap. Daar ga je hoe dan ook spijt van krijgen. Geef je vriendin van tevoren je pinpas of zorg dat je al contact geld op zak hebt. Anders wordt het een maand lang droog brood (her)kauwen…
 
3. De sigaret
Je bent het type dat spontaan een astma-aanval krijgt zodra je het woord sigaret alleen al hoort. Maar op een feestje lijken al je principes letterlijk in rook op te gaan. Want als je de volgende ochtend ziet dat je getagd bent met een roodgloeiend staafje in je hand, kun je jezelf wel voor je kop slaan... Oops! Niemand weet namelijk dat je dit soort ‘uitstapjes’ weleens maakt. Om over je stinkende haren en schorre stem nog maar te zwijgen.

4. En we gaan nog niet naar huis

De mentaliteit ‘we zien wel waar het schip strandt’ is nou niet bepaald handig als je een avondje uitgaat. Om drie uur wachten op de nachtbus te voorkomen, kun je beter even een taxi bellen. Of je vriend vragen of ‘ie je komt ophalen. Voordat je met een gestolen fiets de sloot in dondert...  
 


5. De shotjes

Je bent al aardig ver heen. Een rondje om de rotonde lopen is voor jou hetzelfde als in een rechte lijn. En als je een blaastest zou moeten doen, zou jij het apparaatje aan je mond zetten en proberen eruit te drinken. Op de één of andere manier blijven die shotjes er toch ingaan. Hoppa, daar gaat nummer vijftien! Vooral als je al dronken bent is het nemen van shotjes geen goed idee. Resultaat: kotsend en met je string op je enkels over de wc-pot hangend terwijl die knappe barman je al een halfuur de tent probeert uit te schoppen.

6. De Gangnam Style

Je wordt, zeg maar, wat losser als je wat hebt gedronken. Je floept er niet alleen vanalles uit, je krijgt ook ineens de ‘moves like Jagger’. Of althans, dat denk je. Want ook al voel je je een ware dancingqueen, 73 keer de Gangnam Style dansen, daar wordt echt niemand blij van. Niemand.
 
7. De Facebook-update
Oh wat was je ontzettend ziek deze ochtend! Gelukkig vond je baas ook dat je maar beter thuis kon blijven. Yeah right. Make that the cat wise. Jij had stiekem een hele dag nodig om je voor te bereiden op een heerlijk dansavondje met je vriendinnen: de kapper, je nagels, een leuke outfit. Alleen niet zo slim om ’s avonds je status te updaten waarin je al swingend op de foto staat. Met een reactie van een boze baas eronder. Misschien ook handig de rest even in te lichten voordat je in dertig foto's wordt getagd.


8. In slaap vallen in front of je vriendinnen

Het risico om rare dronken capriolen uit te halen is er niet alleen als je de deur uitgaat. Ook een verjaardag of feestje binnenshuis kan uitmonden in een avond om nooit meer te vergeten... Alleen na dertien cocktails ben je alles al vergeten en lig je knock out op de bank alvast je roes uit te slapen. Een uitgelezen kans voor je vrienden om de watervaste stift erbij te pakken en je gezicht 'op te maken'. En het ergste van alles: morgen zie je het bewijs niet alleen in de spiegel, maar geniet iedereen ervan mee op Facebook... Wees gewaarschuwd! 

9. De Emo

Je hebt een heel zwaar leven en iedereen mag het weten. En dan ook echt ie-de-reen. De barman, de taxichauffeur en ook je vriendinnen die je al de hele avond proberen te lozen. Want ja, ze hebben nu al dertig keer je verhaal moeten aanhoren dat je ex zojuist met een ander stond te tongworstelen. Of dat je jezelf zo ontzettend dik vindt. Niet het ideale moment om daar tijdens een avondje uit - met te veel drankjes achter de kiezen - over te gaan huilen. Neem er liever gewoon nog maar een drankje bij.
 
10. Eten in bed
Lekker zo’n midnight snack. Helaas was de plaatselijke shoarmatent al dicht dus lig jij om vijf uur ’s nachts met een zak chips in bed. Tja, je moet wat. Met een bek vol kaaschips stuur je nog een paar WhatsApp'jes naar…. Zzzz… De volgende ochtend word je wakker met een wang vol aangekoekte chips en als je je omdraait voel je de kruimels in je pyjamabroek. Onnodig te zeggen dat dit niet fijn wakker worden is.
 
Wat is het gênantste wat jij ooit hebt gedaan toen jij te veel had gedronken?