Mensen op TikTok lopen achterstevoren? Dit is waarom

Sport & gezondheid door Maya Luz

Lopen doen we vooruit toch? Nou, als het aan TikTok ligt lopen we straks ook veel achterstevoren. Dit zou namelijk erg goed zijn voor onze gezondheid. Maar waarom eigenlijk? Wij leggen het uit.

Lees ook: Creatine voor meer spiermassa: hoe werkt het precies?

Achterstevoren lopen

Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen op TikTok: mensen die achterstevoren lopen op de loopband. Dit klinkt nogal willekeurig, maar er zit daadwerkelijk een reden achter! Achterstevoren lopen zou namelijk erg goed zijn voor onze gezondheid. Om deze reden zijn veel mensen op TikTok de nieuwe trend aan het uitproberen. Wie weet spot jij binnenkort ook iemand in de sportschool die achterstevoren op de loopband staat.

@kali.ot

De voordelen

Achteruit lopen is dus goed voor ons, maar waarom precies. Ten eerste is achteruit lopen goed omdat je hiermee op een andere manier je spieren gebruikt. Je bovenbenen worden op deze manier het meest getraind. Als je graag benen traint in de sportschool is achteruit lopen dus zeker een leuke toevoeging aan je leg day, het is weer even iets anders dan bijvoorbeeld squats. Daarnaast is achteruit lopen goed voor je balans en je coördinatie. Je bent je bewuster van je beweging aangezien je een beweging uitvoert die een beetje onnatuurlijk aanvoelt. Mensen op TikTok claimen ook dat het achteruit lopen erg goed kan zijn wanneer je last hebt van pijn in je knieën. Je traint hiermee namelijk de spieren die je knieën meer steun kunnen bieden. Als laatste extra bonus is het ook goed voor je hersenen. Je moet namelijk best wat nadenken over hoe je deze beweging moet uitvoeren. Je moet actief bezig zijn met de plaatsing van je voeten en je balans. Herdoor geef je dus niet alleen je lichaam een work-out, maar ook je hersenen.

Zo doe je het

De beste manier om deze workout te proberen is op een loopband. Ga achterstevoren op de loopband staan en zet deze op een lage snelheid. Je kunt je in het begin vasthouden aan de loopband terwijl je comfortabel wordt met de beweging. Begin met korte afstanden en/of tijden. Ga bijvoorbeeld vijf minuutjes achterstevoren wandelen voor de rest van je work-out. Bouw vervolgens rustig op naar tien minuten. Mensen in de sportschool zullen je misschien een beetje gek aankijken, maar de resultaten zijn het zeker waard!

Lees ook: Zoveel calorieën verbrand je tijdens wintersport