Zoveel calorieën verbrand je tijdens wintersport

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Elk jaar geniet menig mens van een weekje (of twee) wintersport. Heerlijk skiën, snowboarden en uitrusten in de après-ski, sign us up. Naast dat wintersport heel leuk en gezellig is, is het ook nog eens een fijne treatment voor je lichaam, want ook met wintersport verbrand je hier en daar heel wat calorieën.

Lees ook: 8 herkenbare irritaties tijdens de wintersport

Calorieën verbranden op wintersport

Ook al ga je ervoor op vakantie naar een mooi land, wintersporten zijn net als voetbal of tennis ook échte sporten. Een week lang skiën of schaatsen is dus ook hartstikke gezond voor je lichaam. Fysiek én mentaal. Benieuwd naar het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens je wintersport? Say no more...

Schaatsen

Schaatsen zit natuurlijk in ons bloed als Nederlanders, dus voor een leuke én gezonde workout, is dit de perfecte sport om uit te oefenen. Je verbrandt er per uur ook nog eens zo'n 545 calorieën mee!

Sleeën

Tenzij je gaat bobsleeën, is sleeën voor de funsies natuurlijk niet per se een sport. Toch verbrandt je met een uurtje op de slee wél maar liefst 230 calorieën. Wederom leuk én gezond. Wat willen we nog meer?

Skiën

De meeste mensen gaan de bergen op om te skiën. Naast dat het een populaire wintersport is, is 'ie ook nog eens megagoed voor je lichaam. Je verbrandt zo'n 400 kcal met een uurtje skiën. Iets minder dan schaatsen, maar je gebruikt wél je hele lichaam. Not bad. 

Langlaufen

Op de latten tijdens het langlaufen kun je ook rekenen op heel wat verbrande calorieën. Met een uur van deze wintersport raak je al zo 475 calorieën kwijt! Het is wel intensief, maar met een prachtig uitzicht is het de moeite toch wel waard?

Iglo bouwen

Nu is het niet per se een sport (we wish), maar het is wel heel leuk om te doen tijdens je wintervakantie. Met kids, maar zonder lukt het ook prima. ;) Met deze 'sport' verbrand je zo'n 340 calorieën!

Goed eten

Wintersporten zijn allemaal leuk en aardig, maar staan er ook om bekend erg intensief te zijn. Eet en drink dus altijd genoeg voor je op pad gaat en neem anders ook nog wat te snacken mee voor onderweg. Vergeet ook zeker niet te genieten van de après-ski na je geslaagde workout.