8 herkenbare irritaties tijdens de wintersport

Reizen door Lien

Op wintersportvakantie gaan is amazing, maar gaat vaak wel gepaard met wat irritaties hier en daar. Misschien heb jij je skitripje er alweer op zitten – dan zal je deze ergernissen vast en zeker herkennen.

Wachten, wachten, wachten

’s Ochtends wacht je tot de rest eindelijk klaar is met het zichzelf in vier lagen kleding proppen. Wanneer je eindelijk ready bent om te gaan, zie je tot je ongenoegen dat er zich een lange rij bij de skilift aan het vormen is. Yep, je geduld wordt enorm op de proef gesteld tijdens de wintersport.

Nog meer wachten

De één is haar skipas vergeten en de ander zijn bril. Jij wacht netjes op de rest en of course: je haalt die eerste lift wéér niet. Zucht.

Voordringen

Stiekem doen we dit zelf ook wel eens, maar dringt iemand anders voor? Dan is het toch ineens enorm irritant.

Het tempo

Iedereen heeft wel zo'n skiër in de groep die net iets te langzaam is. En een skiër die net iets te snel gaat. Na een tijdje bij elkaar proberen te blijven, geef je het op: ik zie jullie straks wel weer bij de après-ski.

Onervaren wintersporters

Jij als echte ervaringsdeskundige herkent ze meteen: dagjesmensen en beginners. Het enige wat je kunt denken is: ga aan de kant! En: waarom kunnen sommige mensen niet eerst even wat lesjes volgen? Gelukkig is iedereen die van skiën houdt ooit voor het eerst begonnen. Probeer deze irritatie dan ook met een korreltje zout te nemen en je lekker op jezelf te focussen.

Andere Nederlanders

De één vindt het enorm gezellig om andere Nederlanders te spotten, de ander vindt dat het ’t vakantiegevoel een beetje verpest. Wij Nederlanders zijn vaak ontzettend luidruchtig en amikaal – des te moeilijker om te negeren tijdens de wintervacay.

Wind

Soms is er gewoon net een beetje too much… wind. Met name in de hoger gelegen gebieden kunnen fanatieke skiërs hier veel last van hebben. Wat kun je ertegen doen? Als je er al bent: niks. Maar mocht je er echt last van hebben, kies de volgende keer een bestemming uit met minder kans op harde wind en storm.

Skischoenen

Die enorm vervelende, buitengewoon irritante skischoenen. Je herkent het vast wel: het is ochtend, de vorige avond heb je gezellig gefeest en je probeert enigszins brak je skischoenen aan te krijgen. Die ondingen. Doorduwen, doorduwen en nog eens doorduwen.

Gelukkig hebben irritaties ook een mooie keerzijde, hoe cliché het ook klinkt: ze laten je de momenten zonder ergernissen enorm waarderen. Die pantoffels zitten als gegoten na een hele dag skischoenen dragen. En stap je de skilift in zonder in een rij te hebben gewacht? Yes! Instant geluksgevoel.

Ook interessant: een spiraal laten plaatsen: zo gaat het in z'n werk.