Dit zijn de leukste steden voor een solo city trip in Europa

Reizen door Anne-Fleur

Alleen op reis gaan kan heel spannend zijn, maar toch kan het een life changing experience worden. Fear it, but do it anyways. Alle cheesy quotes opzij: het betekent natuurlijk niet dat je nu in je eentje zomaar heel Afrika moet doorreizen. Vooral als beginnend reiziger kun je beter eerst Europa verkennen. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met de leukste steden in Europa voor een solo city trip. 

Lees ook: Solo city trip als vrouw: hier moet je allemaal aan denken

Dit zijn de leukste steden voor een solo city trip in Europa

Hoe tof, je wil lekker in je eentje gaan reizen! Spannend, maar ook hartstikke leuk. Nieuwe mensen ontmoeten, plekken ontdekken en nieuwe gerechten proeven. Alleen op reis gaan is super stoer, maar je moet wel altijd op je veiligheid letten. In déze steden heb je gegarandeerd de tijd van je leven én kun je er prima in je eentje (als vrouw) rondlopen.

Praag, Tsjechië

In Praag kom je gegarandeerd allerlei backpackers van verschillende landen tegen. Deze levendige stad staat bekend om veel cultuur, mooie bezienswaardigheden en overall een fijne stad om lekker een weekendje door rond te struinen. Je kunt hier het best in een hostel verblijven, waar je ook nog eens heel veel nieuwe mensen (en potentiële BFF's) kunt ontmoeten. Heel fijn voor een solo reis. 

Berlijn, Duitsland

Vooral als je liever niet zo ver weg wil van huis, kun je naar ons buurland, Duitsland vertrekken. Berlijn is een hele fijne stad voor solo reizigers en is het eigenlijk ook heel normaal om alleen te eten en bijvoorbeeld een city tour te doen. Daarnaast is Berlijn ook veilig en hebben de meeste mensen respect voor elkaar. Ook wel handig, toch?

Dublin, Ierland

Als je in bent voor een trip vol gezelligheid, dan moet je zeker naar Dublin, Ierland gaan. Wel wat duurder dan bijvoorbeeld Praag, maar dan heb je ook wat. Ieren zijn hele vriendelijke mensen en zullen een solo city tripper dan ook met open armen ontvangen. Ga op zoek naar een traditionele Ierse pub (niet moeilijk) en geniet van alle mensen en gezelligheid om je heen (als er geen coronamaatregelen zijn dan). Ook hier val je niet direct op als je alleen bent, aangezien het een redelijk grote stad is. 

Stockholm, Zweden

In Stockholm, Zweden ben je, zeker in je eentje, wel een paar dagen zoet. Er valt zoveel te beleven en te zien, dan heb je niet eens door dat je alleen bent. Alles is op loopafstand en je kunt er heerlijke local foods eten. Daarnaast is Stockholm ook nog eens superveilig en hoef je niet bang te zijn om alleen in het donker over straat te lopen. En heb je een beetje heimwee: breng dan een bezoekje aan de Ikea en neem een portie Zweedse balletjes. ;)

Londen, Engeland

Een stad die nooit slaapt. Londen, Engeland. Zowel voor solo trips als een reis met gezelschap, een hele toffe stad om te zijn. In Londen is altijd wat te zien en te beleven en heb je met het reizen in the Underground al een hele beleving. Even langs de London Eye, de Tower Bridge of een bustour in een rode dubbeldekker. Ook is deze stad niet zo ver van Nederland af, dus als je even wil wennen aan de sfeer van alleen reizen, dan is dit een top stad. Oh, en je kunt daarna direct door naar Dublin. Chill. 

Lees ook: Dit wil je: verblijven in een Finse mökki met een open haard en sauna