Dit worden de populairste reisbestemmingen voor in 2022

Reizen door Anne-Fleur

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en dat betekent ook dat de nieuwe grind en motivatie voor werk, school en life weer op volle toeren draait. Toch kunnen we stiekem helemaal niet wachten tot we weer heerlijk op vakantie kunnen gaan (of überhaupt bezig kunnen gaan met het plannen van een trip). Inspiratie nodig voor een place to be? Dit worden de populairste reisbestemmingen voor 2022. 

Lees ook: Solo city trip als vrouw: hier moet je allemaal aan denken

Dit worden de populairste reisbestemmingen in 2022

Of je nu een beginnende reiziger bent, of dat je al jarenlang de aarde rondvliegt om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe inspiratie voor coole (niet-toeristische) steden en landen is altijd welkom. Dit worden de populairste bestemmingen in het nieuwe jaar en wil je het liefst nu nog gaan bezoeken. 

Siargao, Filipijnen

Wil je naar een plekje dat ontzettend veel lijkt op Bali, maar dan zonder de hordes toeristen die je overal ziet? Dan is Siargao in de Filipijnen dé plek voor jou. Siargao is namelijk tien keer kleiner dan Bali en (nog) een stuk onbekender. Witte stranden, rijen palmbomen en heerlijk helder en blauw water... Nu wil je toch het liefst nú nog in het vliegtuig springen?

Lapland, Finland

Winterse vibes in het Finse Lapland, daar word je toch gelukkig van? Denk aan het zien van het Noorderlicht, rendieren, prachtige wateren - wat een sprookje, maar dan in real life. Haal de Anna of Elsa in je naar boven en beleef hier een magische tijd. Je hebt voor het zien van het Noorderlicht misschien wel wat slaaptekorten, maar goed, dat maakt dan ook niet meer uit toch? 

Algarve, Portugal

Op zoek naar een fijne reis op een plek waar je mooie stranden, rotsen en overheerlijk eten hebt? Algarve in Portugal is dan dé place to be. Er zijn wel wat meer toeristen, maar toeristen zijn toeristen niet als er niet iets moois te zien was. Rondhangen in de oude straatjes, een praatje maken met de locals en natuurlijk genieten van de goddelijke gerechten... Wie wil dat nou niet?

Puglia, Italië

Nog zo'n plek als Algarve: Puglia in Italië. Oude straatjes, mooie stranden en een plek om je volgende vakantie heerlijk in te spenderen. Fun fact: de film Walking On Sunshine is daar opgenomen (hot Italians). 's Ochtends een beetje cultuur snuiven, 's middags lekker op het strand bruin bakken en 's avonds genieten van de heerlijke Italiaanse gerechten. Zet ons maar op de eerstvolgende vlucht. 

Galway, Ierland

Ed Sheeran zong er al eens over: "My pretty little Galway girl", fiddle players overal (stereotype?), rondhangen in de traditionele Ierse pubs, live muziek en liters bier. Cultureel is Galway dé hoofdstad van Europa en doet het bij de city trips heel goed. Daarnaast heb je ook nog eens de lekkerste gerechten daar in Ierland - je kunt er pop-up restaurants vinden, vegan lunchrooms, street foods, maar ook de chiqueste vijf-sterren restaurants. Galway is een en al gezelligheid en móet je een keer gezien hebben. Helemaal top ook voor een solo city trip. 

Egadische eilanden, Sicilië

Mooie haventjes, blauwe zee, witte stranden, ofwel de Egadische eilanden in Sicilië. De eilandengroep bestaat uit drie eilandjes en zijn naar onze mening alle drie even mooi. Echt een plek om even tot rust te komen, want op cultureel gebied valt er niet superveel te doen. Behalve chillen op de stranden en zwemmen in het prachtige (en schone) water. Heerlijk toch, zo'n tropische vakantie?

Lees ook: Alleen reizen als vrouw: dit zijn de leukste en veiligste bestemmingen