5 favoriete Europese shopsteden

Mode & trends door Xandra
Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen? Als echte shoppingqueen ken je de Nederlandse steden inmiddels uit je hoofd en ben je helemaal toe aan iets nieuws. Deze buitenlandse beauties van steden bijvoorbeeld!
 
Ik ben gek op shoppen, dat is geen geheim. Winkel in, winkel uit, lekker neuzen door de tientallen rekken vol met kleding. Aan het eind van de dag heb ik vreselijk zere voeten van al dat geslenter en zitten er rare striemen op mijn armen van die vervelende winkeltassen, maar dat maakt me niet uit! Het weekend erna sta ik doodleuk weer in het shophart van de stad waarin ik me op dat moment bevind.
 
Mijn kast puilt uit van de onnodige kleding die ik steeds maar weer koop. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik in de meeste Nederlandse steden al eens geshopt heb. Eerlijk gezegd ben ik er een beetje klaar mee: dat gewinkel in Nederland. Het vervelende is namelijk dat je in iedere plaats zo ongeveer dezelfde winkels vindt en je daardoor steeds dezelfde merken tegenkomt. Hoog tijd voor iets anders dus! Daarom, bij dezen, mijn vijf favoriete Europese shopsteden.
 

 
Antwerpen
Antwerpen ligt letterlijk om de hoek, lekker makkelijk dus! Voor een paar tientjes pak je de trein naar deze Belgische stad, het geld dat je bespaart aan een vliegticket geef je natuurlijk al shoppende uit aan een extra paar schoenen of een leuke ketting. Vanaf het station beland je gemakkelijk in Meir, de grootste winkelstraat waar je de meest bekende winkels vindt. Maar sla ook eens een zijstraatje in, want daar zitten de leuke boetiekjes. Daarnaast heeft Antwerpen een Forever 21: een gigantische winkel waar je heerlijk kunt shoppen voor lage prijzen. Tip: bezoek Antwerpen tijdens de Solden en geniet van heerlijke kortingen!
 
Ibiza
Oké geen stad, maar partyeiland en celebrityparadijs. Er zijn verschillende benamingen voor het tropisch ogende Ibiza, maar naast de ultieme vakantiebestemming is het eiland ook zeker geschikt om eens heerlijk te gaan shoppen. Naast de grote winkelketens en chique designerstores vind je hier verschillende markten. Bezoek bijvoorbeeld de bekende hippiemarkt om jouw ultieme boho-chique outfit bij elkaar te shoppen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Ibiza zelf nog nooit bezocht heb, maar na alle verhalen die ik gehoord heb, staat dit winkelwalhalla zeker op nummer één op mijn must shop-lijstje.
 
 
Rome
Ik ben gek op Italië, zeker in de zomer. Gezellige terrasjes, prachtige cultuur en heerlijk eten. En shoppen natuurlijk. Bij de kleine kraampjes op straat verkopen ze bijvoorbeeld geweldige schoenen voor een paar euro. Zo kocht ik er ooit gigantische paars/oranje/roze hakken waar ik nu nog steeds complimentjes voor ontvang. Ook leuk: de Kiko-winkels. Een cosmeticamerk uit Milaan dat alleen in Italië verkocht wordt en vergelijkbaar is met MAC, maar dan veel goedkoper.
 
Parijs
Wie over shoppen in het buitenland schrijft, kan Parijs natuurlijk niet achterwege laten. Deze modehoofdstad is het lievelingetje van topdesigners als Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaultier. Bezoek de winkels rondom de Champsd?Elysées en Les Galeries Lafayette om die echte Parasian chic-look te ontdekken. Of bezoek Le Marais, waar je kleine boetiekjes vol Oosterse en Afrikaanse kleding en sieraden kunt vinden. Ook leuk, maar onbetaalbaar: St-Germain des Prés. Hier bevinden zich de winkels van grote merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Saint Laurent.
 
 
Berlijn
Save the best for last! Berlijn is mijn absolute favoriet als het om stedentripjes gaat. Het liefst ga ik ieder jaar een keer en nog steeds heb ik niet alles gezien. Berlijn is het paradijs voor vintageliefhebbers. Het stikt er namelijk van de verborgen winkeltjes waar je voor een paar euro een geweldige jurk uit de jaren vijftig koopt of een paar flinke plateauzolen uit de seventies. Heerlijk! Mijn pareltje is een witte jas met gouden knopen die ik voor zeven euro kocht bij Colours in de wijk Kreuzberg, waar ze een prijs per kilo hanteren.
 
Wat is jouw favoriete shopstad?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.