Hip of horror: de neusring

Mode & trends door Marleen_S
Eerst werden alleen nog hitsige stieren ermee gespot: de neusring. In modeland blijft geen enkele trend achter en dus gaan ook steeds meer celebs gepierced en wel door het leven. Want een ring door je neusschot is immers sexy.

 
Een neuspiercing, zucht, dat wilden we vroeger allemaal wel in onze rebelse puberjaren. Toch kregen we keer op keer steevast 'nee' te horen van onze ouders. Gelukkig krijgen we een tweede kans, want de neusring is back en hoe! Geen schattig knopje in je neusvleugel, nee gewoon recht door zee door je neusschot.
 

Lady Gaga: de koningin van de trends en extravagantie

Lady Gaga en Jessica Biel

Au, pijnlijk, maar je moet er wel wat voor over hebben als je een beetje met je tijd wilt meegaan. Verschillende sterren, zoals Lady Gaga en Jessica Biel zijn al een tijdje fan van de neusring aldus Daily Mail. We moeten dus opschieten als we nog een beetje hip willen zijn deze zomer. Een enkeltje piercingshop dan maar?
 
Zelfs onze eigenste echte Josje van K3 kwam er een tijdje geleden al mee weg. Tijdens de première van de film Valentino was haar hele verschijning toch wel bijzonder, mede dankzij haar neusring. Het lieve imago van de zangeres verdween als sneeuw voor de zon en dat is precies wat het effect is van de neusring: je bent in één klap stoer en gewaagd.
 
De internationale catwalks stromen over van de neusringen. Van gigantisch groot met spikes die over je lippen hangen tot kleinere exemplaren die nauwelijks met het blote oog te zien zijn. Ook als je niet voor altijd toegetakeld wilt zijn en je neusschot wilt sparen, kun je meedoen aan deze trend. Je kunt namelijk ook echte nepperds, zogeheten clip-ons, krijgen in verschillende webshops zoals Asos. Hetzelfde effect, maar dan zonder gapend gat in je neus.
 


Met Gala

Het lijkt wel of sinds het punkthema van het Met Gala dit jaar iedereen helemaal into de spikes en gitzwarte kleding is. Of de punker- en gothictrend doorzet, moeten we nog maar afwachten. In ieder geval zijn de neusringen al een grote hit. Modegoeroes voorspellen dan ook dat we in de herfst nog lang kunnen genieten van alles wat met punk te maken heeft. Het is een kwestie van tijd tot ook de normale sterveling meedoet met deze modehype en het weer langzaam 'uit' raakt. 
 
Wat vind jij van de neusring? Geef je het een kans of moet je er niet aan denken om ermee gezien te worden?

Beeld: Getty Images