Dit zijn de nieuwjaarstrends van 2024 op TikTok

Media door Zita

Trends komen en trends gaan. Zo ook op TikTok. Dagelijks zien we talloze trends voorbijkomen die razendpopulair zijn. Wil je op de hoogte zijn van deze trends en er profijt van hebben? Lees dan snel verder, want wij vertellen je wat de nieuwjaarstrends op TikTok zijn. Geloof ons, deze trends wil je sowieso proberen.

Nieuwjaarstrends 2024 op TikTok

Waar december nog vol in het teken stond van veel eten, alcoholische versnaperingen en op de bank hangen, staat begin 2024 in het teken van een ijsbad nemen tot gezonde meals preppen. Wij nemen je mee in alle nieuwjaarstrends op TikTok van 2024. Heb jij één van deze trends al voorbij zien komen?

Vision board party

Iets wat veel mensen doen en wat hoort bij goede voornemens, is het maken van een vision board. Op TikTok zien we dit massaal voorbijkomen. Bij het maken van een vision board haal je afbeeldingen en teksten uit tijdschriften en plak je deze op een canvas. Op dit canvas zet je neer wat je wil behalen in 2024. Op TikTok zien we girls nights voorbijkomen, maar maken TikTokkers er ook een me-time activiteit van. Ook zien we niet alleen ‘echte’ vision boards, maar digitale vision boards komen ook voorbij. Hoe leuk!

@livasdiary

75-soft challenge

Januari staat in het teken van goede voornemens en een veel voorkomend goed voornemen is meer bewegen. Een challgende die veel mensen doen om dit voornemen vol te houden, is de 75-soft challenge. Gedurende 75 dagen, drink je dagelijks 3 liter water, lees je 10 pagina's uit een boek, eet je gezond, drink je alleen alcohol tijdens sociale gelegenheden, en sport je iedere dag 45 minuten met 1 rustdag per week. Zo bouw je in 75 dagen 'zachtaardig' aan je welzijn.

De one-week method

Waar Dry January een tijdelijk goed voornemen is, is de one-week method geldig gedurende het hele jaar. Deze methode houdt in dat je jaar lang, dus gedurende heel 2024, iedere maand een week lang geen alcohol drinkt. Uiteindelijk heeft deze theorie volgens sommigen een positievere impact dan maar één maand niet drinken. Om je te helpen met deze methode, delen veel mensen hun favoriete, alcoholvrije drankjes.

Hot girl walk

We kennen het inmiddels allemaal wel: de hot girl walk. We zien het massaal op TikTok. Niet alleen afgelopen jaar, maar ook in 2024 is deze trend echt nog hot and happening. Veel TikTokkers noemen het ‘gratis therapie’. Je maakt namelijk je hoofd lekker leeg tijdens een wandeling van zo’n 45 minuten. Tijdens deze walk ben je alleen bezig met drie dingen: waar je dankbaar voor bent, wat je doelen zijn en vooral hoe hot je bent.

Botox, nee. Lijnzaad, ja!

Vergeet botox om er jonger uit te zien. Volgens TikTok is deze DIY beauty hack dé hack van het jaar. Je maakt een masker van lijnzaad, wat een huidverstrakkend effect zou hebben en de huid hydrateert. Wanneer je lijnzaad aanvult met water, wordt het een gel-achtige substantie. Dit zit vol met omega 3 en antioxidanten

@denverskindoc