Lil Kleine geeft bij Renze eerste tv-interview in twee jaar: "hoef niet ideale schoonzoon te zijn"

Celebs door Jennifer

Na een lange afwezigheid keert Lil Kleine weer langzaam terug in de showbizz. Al was hij nooit écht weg uit de media, want het ging de afgelopen jaren wel veel over hem. De mishandelingszaak rondom de rapper en zijn ex Jaimie Vaes kan niemand zijn ontgaan. Onder meer hierover én over zijn huidige drank- en drugsgebruik praatte hij maandagavond voor het eerst openhartig op tv bij Renze.

Lil Kleine bij talkshow Renze

Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil Kleine, doet op maandagavond voor het eerst in twee jaar een interview op tv bij talkshow Renze. Natuurlijk praat hij daar over zijn documentaire, die pas geleden is verschenen op streamingdienst Amazon Prime. Daarnaast wil hij naar eigen zeggen ook "verantwoordelijkheid nemen" voor zijn daden. Zoals velen weten loopt momenteel een onderzoek rond de mishandeling van Jaimie Vaes, de ex van Lil Kleine. Zij beschuldigt hem ervan, dat hij haar hoofd tussen de autodeur heeft geduwd. Het onderzoek loopt inmiddels een tijdje en is door het Openbaar Ministerie ook iets afgezwakt. Ze noemen het geen 'zware mishandeling' meer, maar een 'mishandeling'.

Toxic relatie

Tijdens de twee jaar dat Lil Kleine zelf niet voor een camera verscheen, werd dus veel over hem gezegd en geschreven. En nu deelt hij bij presentator Renze Klamer voor het eerst zijn mening over alles rondom de zaak. Iets wat hij naar eigen zeggen niet doet, om weer mensen aan zijn kant te krijgen. "Het is niet dat we de documentaire hebben gemaakt, in de hoop dat iedereen zegt: O, wat is het een lieve jongen en ik begrijp hem," vertelt hij. Wel weet hij van zichzelf dat hij geen "in en in slecht mens" is. "Dat mijn hart op de goede plek zit. Dat wil je ook graag laten zien," aldus Lil Kleine.

In de documentaire zien we voor het eerst Lil Kleine zijn reactie op de mishandeling. Hij geeft aan dat het wel zijn fout is, maar: "Het kan gebeuren, al helemaal in zo'n relatie waar wij in zaten." Aan de talkshowtafel legt hij uit, wat hij hier bedoelt. Destijds zat hij in een toxic relatie met Jaimie, waarin aan beide kanten drugs en drank voorbijkomt. "Dan gebeuren er gauw verkeerde dingen," zegt hij. Al zegt hij wel dat hij het misschien niet 'zo ver had moeten laten komen': "Eigenlijk moet je gewoon weglopen op zo'n moment." Wel verklaart hij zelf, dat hij Jaimie alleen uit de auto heeft getrokken. Volgens Lil Kleine kwam haar hoofd nooit tussen de autodeur.

Spijt van daden

Hij heeft hoe dan ook spijt van zijn daden, vertelt hij wederom aan Renze. "Ik zou willen dat m'n zoontje [Lio, red.] weet, dat ik daar spijt van heb," zegt hij. Al noemt hij het 'voor de hand liggend', dat hij niet trots is op zijn daden. In de docu komt naar voren dat zijn slechte gedrag vooral ontstond, wanneer hij onder invloed was van drank en drugs. Aan deze verslavingen heeft hij gewerkt in een afkickkliniek in Thailand.

Al zijn de verslavingen nog niet helemaal weg. Hij heeft ook nog regelmatig middelencontroles bij de reclassering. Drugs heeft hij overigens wel afgezworen, maar een drankje drinkt hij nog weleens. En volgens Lil Kleine speelt hij daardoor wel met vuur: "Als je een drankje drinkt, dan denk je eerder aan gebruiken." Gelukkig voor hem blijft de drugs tot nu toe wel weg uit zijn leven. "Het is aan mezelf om dat niet te doen, toch?" zegt hij daar nog over. Een kijker op socialmediakanaal X toont wel wat medeleven voor Lil Kleine. Volgens hem is hij nog steeds niet helemaal clean. Daardoor lijkt hij wat te worstelen met zichzelf tijdens het interview:

Niet helemaal clean

Ook oud-nieuwslezer Roelof Hemmen heeft het erover, dat Lil Kleine niet helemaal clean is. Ze hebben het over het '12 stappen plan' uit de afkickkliniek. Lil Kleine geeft aan, dat hij dit inderdaad niet heeft afgemaakt. Hij is tot stap zes gekomen, wat eigenlijk net voor de belangrijke stap zit om clean te worden. Al is hij er naar eigen zeggen nog niet klaar voor om het af te maken. "Ik weet niet of ik het leuk zou vinden om uit te gaan en niet een drankje te drinken," vertelt hij. Het maakt hem ook niet per se uit, als hij nog steeds bekend staat als een bad boy. "De ideale schoonzoon hoef ik niet te worden. Ik wil gewoon mezelf blijven," aldus Lil Kleine. Hij zou juist liegen, wanneer hij zegt dat hij stopt met alcohol.

Hopelijk helpt het hem onder meer dat hij weer contact heeft met zoontje Lio. Lil Kleine en Jaimie hebben co-ouderschap over hun zoontje, waardoor ze hem (en elkaar) allebei geregeld zien.

Lees ook: Zien! Lil Kleine praat in eigen documentaire openhartig over leven na arrestatie