Déze sterrenbeelden hebben het meest last van de wintertijd

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

De kortste dag van het jaar hebben we (gelukkig) alweer gehad, maar nog steeds zijn er veel mensen die last hebben van de wintertijd. Al die grijze en grauwe dagen, wat moet je er ook mee? Maar voor déze sterrenbeelden is deze koude en donkere tijd van het jaar nog een stukje lastiger dan voor anderen. Zit jouw teken hier toevallig ook tussen?

Lees ook: Dit wordt de meest ongelukkige dag van 2024 voor jou op basis van je sterrenbeeld

Stier in wintertijd

Een sterrenbeeld dat altijd veel last heeft van de wintertijd, is de Stier. Dit sterrenbeeld gaat goed op routines en het is dan natuurlijk vreselijk als deze routines bruut verstoord worden. Ook al is de cosy winter fijn voor dit teken, dagen die wat langer zijn, zijn in ieder geval welkom. Zeker als de Stier een nieuwe, winterse routine creëert die in de zomertijd weer verstoord wordt, is het nogal vervelend (voor zichzelf én omstanders). Want wat krijg je dan? Juist, een erg chagrijnige Stier. En daar wordt helemaal niemand blij van.

Leeuw in wintertijd

Voor een sterrenbeeld dat geregeerd wordt door de zon is deze donkere periode natuurlijk vreselijk. De Leeuw kan dan ook niet wachten tot de grijze lucht verdwijnt en het zonnetje zich eindelijk weer laat zien. De herfst is nog te doen voor dit teken, omdat we dan nog genieten van de herfstzon. Echter, in de maanden die zich daadwerkelijk wintermaanden noemen, vindt de Leeuw het leven maar vrij weinig aan.

Maagd in wintertijd

Ook Maagden gaan niet zo goed op de veranderingen van de seizoenen. Net als de Stier houdt dit teken van ritme en regelmaat en de kortere dagen maken dat nogal moeilijk. Waar de Maagd dan wel weer een streepje voor mee heeft is haar goede voorbereidingsskills. De kans is namelijk groot dat dit sterrenbeeld al wekenlang bezig is geweest om een nieuwe winter routine te creëeren. Good job!

Weegschaal in wintertijd

Als laatste vindt ook de Weegschaal de wintertijd maar niks. Dit sterrenbeeld staat graag in balans en deze periode schopt dat flink in de war. Ook trekt zij zich veel aan van de mensen om haar heen en als zij niet lekker in hun vel zitten, voelt de Weegschaal zich ook niet tiptop in orde. Belangrijk voor dit teken is om zichzelf wat tijd te geven om de balans weer te vinden. Het komt allemaal wel weer goed.