Bijkomen van de feestdagen: zo laad je jezelf weer op

Vrije tijd door Maya Luz

Pff, de feestdagen zitten er weer op. De decembermaand is voor ons allemaal druk en soms ook stressvol. Voordat we er weer vol tegenaan gaan in 2024 moeten we dus weer even opladen, dit is hoe je dat doet.

Lees ook: Dit is jouw horoscoop voor 2024

Sluit jezelf even af van de socials

Na de feestdagen staan sociale media helemaal vol met allerlei posts over hoe anderen alles hebben gevierd. Dit is natuurlijk leuk om te zien, maar als je even moet bijkomen van de feestdagen is dit soms best overweldigend. Een social media cleanse is misschien precies wat je nu nodig hebt. Leg je telefoon even weg of zet hem op 'Niet Storen', pak een goed boek en sluit je even af. Je kunt ook even lekker gaan wandelen of naar muziek luisteren.

Haal al je kerstdecoraties weg

Na de feestdagen laten veel mensen hun kerstdecoraties nog even staan. Dit is helemaal niet gek, maar als je weer even goed wil opladen is het juist goed om er maar gewoon van af te zijn. Tuig je kerstboom af en zet alle dozen met kerstspulletjes terug op het plekje waar ze de rest van het jaar ook staan. Misschien kun je ook gelijk een schoonmaakdagje houden. Zo maak je gelijk een frisse start en geef je jezelf rust in je hoofd.

Hou een self care dagje

Na de feestdagen zijn we gewoon even helemaal uitgeput. Om jezelf weer op te laden is een self care dagje heerlijk. Laat een bad vollopen, doe een gezichtsmaskertje op, zet een grote kop thee en zet je favoriete serie op. Pak je rust en focus op jezelf vandaag, je hebt het verdiend!

Leg je werk voor zover dat kan even aan de kant

We weten dat deze tip niet voor iedereen mogelijk is. Maar als je de mogelijkheid hebt om jezelf een extra rustdagje te geven, dan raden we zeker aan om dit te doen. Laat de studieboeken nog even dicht en leg je laptop even weg. Je hebt al zo veel prikkels gehad de afgelopen week. Nieuwe prikkels mogen best even uitgesteld worden.

Denk na over de positieve dingen die het nieuwe jaar je zal brengen

Terwijl je herstellende bent van de feestdagen, kun je natuurlijk ook alvast nadenken over wat het nieuwe jaar zal brengen. Wat wil je graag bereiken dit jaar? Welke dingen staan er al op de planning waar je erg naar uitkijkt? Terwijl je oplaadt is het zeker goed om alvast wat enthousiasme op te bouwen voor het nieuwe jaar! Je kan ook een lijstje maken met goede voornemens of zelfs een vision board maken voor het nieuwe jaar!

Lees ook: Zo ga jij positief het nieuwe jaar in behoud je die positieve mindset het hele jaar door