25 redenen waarom we Oud & Nieuw liever overslaan dit jaar

Vrije tijd door Marleen_S

Gelukkig Nieuwjaar, que? Terwijl jij depressief al je mislukte goede voornemens van vorig jaar nog opsomt, zit jouw cavia gestrest onder de kerstboom. En zo hebben we nog 28 redenen waarom we Oud & Nieuw liever gewoon skippen.

Want elk jaar…

…voel je je een ontzettende loser, omdat je hele Facebook vol staat met iedereen, die feestend en zuipend het nieuwe jaar in gaat en jij gewoon thuis op de bank het NOS-jaaroverzicht kijkt. Zoals elk jaar.

… rent jouw huisdier stijf van de stress door de woonkamer en moet jij hem weer onder de bank vandaan plukken en uren, nee dagen, kalmerende woorden toespreken.

… ga je tegen heug en meug de stad in en blijkt het natuurlijk weer overal stervensdruk te zijn.

… ben je minimaal 40 euro entree kwijt als je niet om 00:01 al in je bed wil liggen, maar wilt stappen in de stad.


… ben je verplicht iedereen, die niet om twaalf uur bij je is, terug te appen. Heb je een halfuurtje?

… regent het pijpenstelen als jij uitgerekend in je little black dress op weg bent naar Het Feest Van Het Jaar.

… kun je nog niet één voornemen opnoemen dat je hebt gehaald dit jaar.

… heb je minimaal drie flessen champagne nodig om überhaupt in een feeststemming te komen.

… vraag je je steeds weer af waarom het nieuwe jaar wordt ingeluid in de winter en niet in hartje zomer ofzo. Dan is het nog leuk om een jurkje te dragen, nu is het vooral ontzettend k*t.

… moet je jezelf in een veel te klein glitterjurkje hijsen, dat na een halfuur je beide bovenbenen heeft opengeschuurd en dat je na een wc-bezoekje met geen enkele mogelijkheid weer aan krijgt.

… zit je weer opgescheept met al die hysterische mensen om je heen, terwijl je je het liefste zou terugtrekken in bed met je cavia.

… krijg je stiekem kotsneigingen van champagne, maar lurk je toch aan dat glaasje om twaalf uur, omdat het ook weer zo wat is om met je glas Fristi te proosten.

… zit je weer met dat dilemma wie je het eerste moet kussen om twaalf uur. Kies je voor een nieuw vriendinnendrama als je jouw vriend als eerste kust of ga je voor relatieproblemen als je jouw vriendin als eerste kust.


... of zit je als single tussen allemaal stelletjes en héb je niet eens iemand die je kunt kussen om twaalf uur.

… schiet je in een negatieve spiraal als je bedenkt dat een nieuw jaar niet alleen nieuwe kansen, maar ook nieuwe problemen betekent. Oh lord

… krijg je die niet te harde oliebollengeur never nooit meer uit je haren.

… is het eindelijk een gepast moment om je onder te dopen in glitter en glamour, maar als jij besluit dat te doen je er natuurlijk weer uitziet als een mislukte kopie van Patricia Paay.

 

… zegt iedereen om je heen dat ze het allemaal anders gaan aanpakken dit jaar, terwijl jij het eigenlijk prima vond zoals het was.

… krijg je al een paniekaanval bij het vasthouden van een sterretje.

… pies je op 31 december 24 uur lang bij elke knal die je hoort in je broek. Serieus, gebruiken ze tegenwoordig kanonskogels?


… moet je een week na Oudejaarsavond weer verplicht honderd-en-één handen schudden. Inclusief awkward zoenmomenten met collega's.

… zit die nieuwjaarsborrel met je dood- en doodsaaie familie er ook weer aan te komen. Ja, Aldi-wijn met leverworst, hoera!

… word jij om twaalf uur alleen maar depressief bij de gedachte dat het nog minstens vier maanden duurt voordat er ook maar een zonnestraaltje te zien is.

… moet het altijd weer leuk zijn, maar het uiteindelijk toch niet is, omdat iedereen te hoge verwachtingen heeft.

… moet je toch echt de volgende dag aan je goede voornemens beginnen, nooooo!

Waarom zou jij Oud & Nieuw dit jaar liever gewoon overslaan?