Happy new year! 7 leuke manieren om vanavond af te tellen voor het nieuwe jaar

Vrije tijd door Juliët

We kunnen langzaam aftellen voor het nieuwe jaar! Maar wat doe je aan en naar welk feest ga je? Om je zo min mogelijk stress te geven. Hebben wij de leukste dingen die je kunt doen om af te tellen, voor je op een rijtje gezet. Plop de champagne maar vast, want deze oud en nieuw is onvergetelijk!

Aftellen voor het nieuwe jaar

1. Omring je met je beste vrienden en familieleden

Misschien wel het belangrijkste van allemaal: omring jezelf op Oudejaarsavond met je meest dierbaren. Vier het met de mensen waar jij echt het meest om geeft. Ga daarom goed na met wie jij het liefst het nieuwe jaar wil inluiden? Het is tijd om feest te vieren en dat doe je toch wel het liefst met de mensen die het meest dichtbij je staan.

2. Andere stad bezoeken

Heb jij niet zoveel zin om thuis te zitten en feest te vieren? Boek dan een stedentripje. Ga naar een stad waar het groots wordt uitgepakt (of juist niet). Het is net waar je zin in hebt. Hoe leuk is dit om met je vriend of beste vriendinnen te doen? Blijf jij in Nederland of ga je lekker naar het buitenland? De keuze is in ieder geval reuze.

3. Zelf een feest geven

Misschien komt hier wel veel bij kijken, maar je krijgt er ook wat leuks voor terug. Je kan namelijk uitnodigen wie jij maar wil. Je bent baas over alles. Laat iedereen wat lekkers en drinken mee nemen en maak er een gezellige avond van. Oh ja en heb je hulp nodig met opruimen? Kijk dan even je vriend of vriendinnen aan of ze je willen helpen de dag erna.

4. Geen verwachtingen

Heb vooral geen verwachtingen. Als jij namelijk continu bezig bent met hoe de avond kan gaan worden, dan kan het alleen maar een teleurstelling worden. Laat de avond vooral op je afkomen, dan heb je in ieder geval niks te verliezen.

5. Etentje

Een etentje met je dierbaren is altijd goed. Met zijn allen even het afgelopen jaar doornemen met een wijntje en een vullende maaltijd. Een goede bodem mag er wel bij namelijk. Na het eten trek je je dansschoenen maar aan, want dan is het toch echt tijd om te feesten!

6. Vuurwerk afsteken

Oud en nieuw is natuurlijk geen oud en nieuw zonder vuurwerk. Ga lekker met elkaar vuurwerk afsteken. Of dit nou een grote box is of een paar sterretjes. Het is maar net waar jij fan van bent. Zo ga jij in ieder geval knallend het nieuwe jaar in!

7. Feestje pakken

Last minute naar een feestje gaan is dan misschien niet het allerslimste idee, maar het is altijd mogelijk. Of je nu gaat voor een café of een besloten feest. Jullie gaan in ieder geval feestend het nieuwe jaar in.

Wij wensen jullie alvast een gelukkig en gezond 2024!