De leukste steden om oud en nieuw te vieren in het buitenland

Vrije tijd door Chloe

Wil jij dit jaar even wat anders het nieuwe jaar ingaan dan normaal? Er is geen betere manier om dat te doen dan in het buitenland. Zo heb je een goed excuus voor een stedentripje en hoef je niet te kiezen bij wie van je vrienden en familie je dit jaar oud en nieuw gaat vieren. De leukste steden om oud en nieuw te vieren in het buitenland vind je hier.

Lissabon

Deze stad is vooral populair in de warmere maanden, maar ook met oud en nieuw is het hier hartstikke leuk. Ondanks de kou, kan je nog op genoeg verwarmde terrassen plaatsnemen voor een drankje. Zodra de klok twaalf slaat en de champagneglazen worden geheven kan je meedoen aan een leuke Portugese traditie. De Portugezen eten 12 rozijnen en doen hierbij 12 wensen. Een wens voor iedere maand. Ook kan je vanaf het populaire Castelo de São Jorge kijken naar een spectaculaire vuurwerkshow.

Meer op Instagram

Parijs

Dit is natuurlijk de perfecte stad als je zin hebt in een romantische nieuwjaarsviering. De stad is rond deze tijd nog prachtig verlicht met kerstdecoratie en is extra romantisch. Begin de avond met een heerlijk diner en ga daarna los op het geweldige straatfeest aan Avenu des Champs Elysees. Daarnaast mag je de spectaculaire lichtshow bij de Eiffeltoren natuurlijk ook niet missen.

Meer op Instagram

Rome

Als je gek bent op lang tafelen en lekker eten is Rome the place to be. Zoals iedere feestdag in Italië begint de avond met een lekker diner. Vervolgens barst het feest los op verschillende pleinen in de stad met livemuziek en tel je samen af tot het nieuwe jaar. Hierna barst het feest pas echt los.

Meer op Instagram

Dubai

Ben jij een echte vuurwerk fan? Dan kan je in Dubai je geluk niet op. Alles moet hier groter dan groots en dat is met oud en nieuw natuurlijk niet anders. Zo wordt er natuurlijk ook vuurwerk afgestoken van het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Een spectaculair uitzicht is dus gegarandeerd.

Meer op Instagram

Berlijn

Als je het nieuwe jaar het liefst dansend in gaat dan is Berlijn helemaal jouw stad op 31 december. Je vindt hier niet alleen een twee kilometer lang straat vol barretjes, lichtshows en partytenten, maar je kan ook nog eens de hele nacht dansen in een hippe club.

Meer op Instagram