Johnny de Mol wil met nieuw tv-programma taboe doorbreken over mentale gezondheid

Media door Jennifer

Tegenwoordig hebben veel jonge, maar ook oudere mensen last van hun mentale gezondheid. Toch heerst hier nog steeds een taboe op. Het blijft een moeilijk onderwerp, maar wel belangrijk om meer over te leren. Daarom wil presentator Johnny de Mol een nieuw tv-programma maken over in dit geval jongeren met mentale problemen.

Johnny de Mol maakt tv-programma over mentale gezondheid

Even was het stil rondom presentator Johnny de Mol, doordat er een zaak liep over vermeend seksueel misbruik en mishandelingen. Nu de rechtszaak is geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs, zet Johnny zijn tv-werk weer langzaam voort. Zo presenteert hij sinds afgelopen zomer het SBS6-programma De Kwis met Ballen. Daarnaast is hij blijkbaar bezig aan een heel nieuw tv-programma over een belangrijk onderwerp. Aan het ANP vertelt Johnny namelijk dat hij een tv-programma wil maken over mentale gezondheid. Interesting! "Dit is zo’n onderwerp waar ik graag mijn nek voor wil uitsteken," zegt hij daarover.

Tegenwoordig krijgen steeds meer personen, zowel jonge als oudere mensen, last van hun mentale gezondheid. Desondanks heerst er nog steeds een taboe op mentale problemen. Daarom vindt Johnny het belangrijk om hier aandacht aan te besteden in een tv-programma.

Taboe doorbreken

Met zijn nieuwe tv-programma wil Johnny ook het taboe doorbreken over mentale gezondheid. "Je ziet jongeren bij bosjes vallen, omdat ze een burn-out hebben of overprikkeld zijn," vertelt hij. "Het probleem is echt zoveel groter dan vijf of tien jaar geleden." Met tv-programma's als Down met Johnny en SynDROOM lijkt hij wel een zeer geschikte presentator voor zo'n tv-programma met wederom een kwetsbare doelgroep. Hij geeft ook aan, dat hij zeker de tijd neemt voor het tv-programma. "Je kan niet zomaar zeggen: we doen het wel even," legt hij uit. "Voorzichtigheid is geboden. Dus als we pas een seizoen later klaar zijn, dan is dat helemaal goed."

Dit gaat eigenlijk wel tegen de huidige wetten van de tv-wereld in, waar alles snel moet gaan. Toch is hij in dit geval graag tegendraads. Wanneer het nieuwe tv-programma op de buis te zien is, is voorlopig dan ook onbekend. Wel is de kans aanwezig, dat het voor SBS6 zal zijn. Bij deze tv-zender staat Johnny op dit moment namelijk onder contract.

Lees ook: Mental health check: zo ga je effectief bij je vrienden na of alles goed gaat