6 Instagram-accounts om te volgen voor een betere mental health

Psyche & spiritualiteit door Daniëlle

Soms kan the gram een toxische plek zijn. De perfecte levens en lichamen zijn soms zo confronterend, dat je begint te twijfelen aan je eigen leven en zelfbeeld. Totaal niet nodig, als je het ons vraagt: iedereens lichaam is namelijk prachtig! Tijd dus voor wat positiviteit.

Lees ook: Affirmaties: wat zijn ze en wat doen ze voor je?

6 Instagram accounts om te volgen voor een betere mental health

Gelukkig zijn er op Instagram genoeg accounts die meer aandacht besteden aan mentale gezondheid. Dit is namelijk ontzettend belangrijk: soms kan Instagram namelijk best negatief zijn en over de top. Veel influencers laten alleen zien wat positief is en leuk is, terwijl het in het echte leven er misschien wel een stuk anders aan toe gaat. Ook in jouw leven is dit vast zo. Iedereen heeft zijn of haar tegenslagen en dealt hiermee. Een dosis positiviteit is daarom ook niet mis. Deze Instagram accounts wil je volgen.

@tobehonestnl

Voor een dagelijkse dosis positiviteit zit je met @tobehonestnl wel goed. Dit Nederlandse Instagram account zorgt met hun mooie plaatjes en quotes dat je gemotiveerd en positief blijft. Dat is alles wat we willen, toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tobehonest (@tobehonestnl)

@wetheurban

Dit black-owned Instagram account heeft maar één doel en dat is jou goed laten voelen, mensen informeren over belangrijke maatschappelijke kwesties zoals BLM en aandacht besteden aan mental health. Met dagelijkse quotes, herinneringen en affirmaties start jij je dag goed. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WE THE URBAN (@wetheurban)

@werenotreallystrangers

Je zult het niet verwachten, maar een paar woorden en kleine zinnetjes kunnen al veel doen voor jouw mentale gezondheid. Op @werenotreallystrangers plaatsen ze niet alleen dagelijks inspirerende quotes die jou een belangrijke reminder geven, maar bieden ze ook een uniek kaartspel aan. Het bevat vragen die je normaal nooit zo aan elkaar zou stellen en zorgt ervoor dat een interessante conversatie wordt gestard. Het uitproberen waard!

@mentaalkabaal

Instagram account @mentaalkabaal snapt precies hoe jij je voelt en wilt je ook graag helpen. Ze geven dus ook veel tips, delen inspirerende quotes en houden een blog bij over mentale gezondheid. 

@onbespreekbaar

De naam zegt het eigenlijk al: @onbespreekbaar bespreekt kwesties en onderwerpen die niet vaak worden besproken. Ze voeren gesprekken met mensen over taboes, mentale gezondheid en social media in hun podcast.  

@thelovelandfoundation

Dit Instagram account staat vol in het teken van mentale gezondheid, vooral voor mensen van kleur. @theloveandfoundation biedt namelijk (financiële) steun voor zwarte vrouwen en meisjes die worstelen met mentale problemen. En dat is nog niet alles: ze voeren gesprekken en organiseren meditatielessen. Want ook hun zijn het er over eens dat mental health matters

Lees ook: Eenzaam tijdens de lockdown? Met deze nummers kun je bellen