Oeh! In déze stad maakt Ewout Genemans een nieuw seizoen van zijn Bureau-reeks

Media door Jennifer

De tv-programma's van Ewout Genemans, waarin hij verschillende politieteams volgt, scoren als een tierelier. Na weer een succesvol seizoen in Rotterdam kondigt Ewout daarom nú al het nieuwe seizoen aan in de Bureau-reeks. En het nieuwe seizoen belooft weer een opvallend seizoen te worden. Deze keer neemt hij ons mee naar het verre zuiden en de grens van Nederland...

Ewout Genemans kondigt nieuw seizoen Bureau-reeks aan

Om het succes van zijn Bureau-reeks vol te houden, moet Ewout Genemans natuurlijk meteen doorpakken. Daarom kondigt hij nu vlak voor de kerstdagen alvast het nieuwe seizoen aan. Op donderdag plaatst hij al een mysterieuze video op zijn Instagram, waarin hij wandelt door de volgende stad. Daardoor hebben sommige mensen misschien al ontdekt, waar het nieuwe seizoen van de Bureau-reeks wordt opgenomen. Maar no worries als je slecht bent in puzzelen: op vrijdagochtend heeft Ewout de stad bekendgemaakt! Eerder liep de tv-presentator mee met politieteams in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Arnhem en afgelopen seizoen met het politieteam van Rotterdam. Nu vertrekt Ewout helemaal naar het zuiden van Nederland richting de grens...

Politie volgen in Maastricht

Het nieuwe seizoen van Ewout zijn succesvolle programma speelt zich af in het Limburgse Maastricht. Yep, zo'n beetje de meest zuidelijke stad van Nederland en vlakbij de grens met België. Het belooft dus zeker weer een spannend seizoen. "Dicht aan de grens, met een bruisend uitgaansleven, studenten- en voetbalstad, woonplaats van veel expats en een internationale allure," schrijft Ewout zelf in de aankondiging van Bureau Maastricht. Hij en de politieagenten in Maastricht krijgen dus vast weer te maken met verschillende situaties, en wie weet weer ander soort situaties dan bij andere steden. Natuurlijk kennen we Maastricht al van de populaire politieserie Flikken Maastricht. Daarnaast komen hier jaarlijks miljoenen toeristen op af. Het is dus ook een drukke stad.

Opnames in maart

Mogelijk wordt het wel een hele klus om het vorige seizoen te overtreffen. Zo gaf Ewout in een eerder interview over Bureau Rotterdam aan, dat hij dat het "heftigste seizoen" vond. De politie van Maastricht heeft in ieder geval wel zin in het seizoen, zo vertelt een woordvoerder aan 1Limburg. "Bureau Maastricht is een mooie kans om onze trots op onze eenheid naar voren te brengen," vertelt Nynke Mook, lid van de eenheidsleiding in Limburg. Ze noemen het tv-programma "respectvol", ook doordat ze "de mens achter het uniform" laten zien.

De opnames van Bureau Maastricht gaan in maart 2024 van start. Wanneer het nieuwe seizoen vervolgens op tv verschijnt, is nu nog onbekend.

Meer op Instagram

Lees ook: Bureau Rotterdam is eyeopener voor kijkers door vele mentale problemen: "schreeuw naar politiek"