Ewout Genemans vond opnames Bureau Rotterdam intens: "van schietpartijen tot grote vechtpartijen"

Media door Jennifer

De tv-programma's van Ewout Genemans waarin hij diverse politieteams volgt, zijn al een aantal seizoenen razend populair. En met zoveel steden in Nederland is hij waarschijnlijk nog lang niet klaar! Vanavond begint weer een nieuw seizoen, waarin hij de kijkers meeneemt naar Rotjeknor. Bureau Rotterdam belooft meteen al veel goeds. Rotterdam staat bekend als drukke stad vol criminaliteit en dat blijkt zeker waar. Volgens Ewout waren de opnames "intens", mede dankzij de schietpartijen. Oef!

Ewout Genemans over nieuwe tv-programma Bureau Rotterdam

Ooit begon Ewout Genemans zijn reeks tv-programma's over politieteams in Amsterdam met Bureau Burgwallen. Het bleek meteen een groot succes, waardoor er jaar op jaar een nieuw seizoen kwam. Zo is hij ook al in Eindhoven geweest, Den Haag en Arnhem en nu komt daar Rotterdam bij. Vanavond begint zijn nieuwe tv-programma Bureau Rotterdam en het belooft weer een heftige reeks te worden. Zo vertelt hij in een interview met TVGids dat de stad "intens" was. "De agenten hebben het er hartstikke druk," legt hij uit. "Ze moeten echt kiezen waar ze hun tijd en aandacht aan besteden."

In Bureau Rotterdam volgt Ewout zes koppels agenten in Rotterdam. Meer dan zes maanden loopt hij met ze mee. Daarbij leert hij natuurlijk ook de persoon kennen áchter het uniform. Dat we in zijn programma's beide kanten zien van een agent, zorgt waarschijnlijk voor de grote populariteit bij tv-kijkers. Maar zoals gezegd was zijn politieavontuur in Rotterdam dus net wat heftiger dan de rest. Hij heeft zeker ook 'kleine' zaken meegemaakt, bijvoorbeeld toen een grote hond een kleiner hondje doodbeet. Maar ook intense dingen. "Dat gaat van schietpartijen tot grote vechtpartijen op straat," vertelt hij aan TVGids.

Heftigste seizoen

In een ander interview met RTL Boulevard gaf Ewout al aan, dat Bureau Rotterdam het "heftigste seizoen" wordt. "Het criminaliteitscijfer in Rotterdam is heel hoog," vertelt hij aan de verslaggever. Dat is iets wat je inderdaad wel verwacht. Kijk maar naar de hoeveelheid nieuwsberichten over schietpartijen en explosies in de stad. Dat hij dit één van de meest heftige seizoenen vond, komt doordat hij zoveel vuurwapens en geweld heeft gezien. Hij heeft het ook over het vele drugsgeweld, dat zich regelmatig afspeelt in de haven van Rotterdam.

Eerder werd al bekend dat de makers van Bureau Rotterdam ook aanwezig waren bij het grote schietincident, dat zich eind september 2023 afspeelde in onder meer het Erasmus MC. Of we hun beelden van het schietdrama ook terug zullen zien in de serie, is nog onbekend. De beelden werden wel aan de politie gegeven voor onderzoek.

Bureau Rotterdam is vanaf 10 oktober 2023 elke dinsdag te zien om 20.30 uur bij RTL4.

Lees ook: Ewout-aflevering over Amerikaanse 'bodyfarm' maakt indruk bij tv-kijkers: "bizar en fascinerend"