Agente Marloes van slag in 'Bureau Arnhem': "dit is een hele heftige, ik stap eruit"

Media door Elsemieke

Ewout Genemans maakt voor RTL regelmatig spraakmakende documentaires over verschillende uiteenlopende onderwerpen. Zo volgde hij eerder de Nederlandse Anna Bron die maar liefst 40.000 euro per maand verdient met pikante content schieten. In zijn nieuwe serie is Ewout te gast in Gelderland voor ‘Bureau Arnhem’. En de eerste aflevering is direct een heftige.

Ewout Genemans kijkt mee met politie in 'Bureau Arnhem'

Dinsdagavond was de eerste aflevering van Ewout Geneman's Bureau Arnhem op televisie te zien, waar Ewout Genemans 80 dagen lang agenten van de Nederlandse politie in Arnhem volgt. In de eerste aflevering zit Ewout bij hoofdagenten Marloes en Robin in de auto wanneer ze direct worden opgeroepen. “De melder is de zoon van de bewoner. Hij krijgt geen contact met zijn vader”, spreekt de meldkamer haar zorgen uit. Agent Marloes heeft er ook alvast de schrik van, zegt ze tegen Ewout. “We gaan kijken wat we aantreffen. Hopelijk zijn we nog op tijd, maar ik ben er bang voor. Alles zou potdicht zitten. En de meneer die in de woning aanwezig moet zijn, zou recent zijn vrouw hebben verloren. Daarvan was hij erg onder de indruk, dus ja…”

Lijkengeur

De gordijnen van het huis van de betreffende man blijken bij aankomst inderdaad te zijn gesloten en zijn auto staat nog voor de deur. Ook wordt er niet opengedaan wanneer ze aanbellen. Agente Marloes is er niet gerust op en ze bereid zich dan ook voor op het ergste. “Ik denk dat we de meneer overleden gaan aantreffen. Dat zegt mijn eerste gevoel. Wat op leeftijd, partner verloren en geen contact; dat doet voor ons de alarmbellen rinkelen." Marloes slaat vervolgens een ruit van de woonkamer in. “Oh my god”, horen we haar paniekerig zeggen. “Dit is een hele heftige. Oh my god, ik ga eruit jongens.” 

Onherkenbaar

"Die horen er helaas ook bij", ligt de agente daarna voor de camera toe. "Lastig om het netjes te omschrijven, maar er was nog weinig herkenbaar. De geur die daar bij hangt, dat is niet prettig. Ik heb twee seconden de deur open gehad en dat was voldoende. Dit was absoluut niet prettig om te zien.”