Kijkers verdrietig en in shock door doodgebeten hondje in Bureau Rotterdam: "afgrijselijke beelden"

Media door Jennifer

Na onder meer Bureau Burgwallen en Bureau Hofstad gaat Ewout Genemans in Bureau Rotterdam nu op jacht met agenten uit Rotjeknor. En de kijkers worden meteen voorgeschoteld met een aantal heftige situaties. Niet alleen zien we al een vuurwapen, ook komen er kleinere incidenten voorbij. Al heeft dit kleine incident met twee honden wel een grote indruk achtergelaten. De verschrikkelijke beelden van een doodgebeten hondje staan nog steeds op het netvlies van veel tv-kijkers.

Hondje doodgebeten tijdens hondengevecht in Bureau Rotterdam

De politiedocu's van presentator Ewout Genemans zijn al sinds het eerste deel, Bureau Burgwallen in Amsterdam, een groot succes. Ook op dinsdagavond bij de start van het nieuwe tv-programma Bureau Rotterdam zaten weer een heleboel mensen voor de buis. Ze zagen onder andere hoe een dronken man gevaarlijke capriolen uithaalde op de snelweg, waar hij uit de auto werd gegooid door zijn vriendin. Ook krijgen tv-kijkers direct te maken met een eerste, gevonden vuurwapen. Iets wat in Rotterdam Zuid alleen al wekelijks wordt gevonden volgens wijkagent Guido, dus dat belooft veel goeds voor het tv-programma.

Rotterdam staat ook bekend om de vele criminaliteit, maar in de eerste aflevering van Bureau Rotterdam zien we ook kleinere incidenten. Al heeft één 'klein' incident wel een grote impact gemaakt op de tv-kijkers. Aan het eind van de aflevering worden de agenten namelijk opgeroepen voor een hondengevecht. Wijkagent Guido gaat erop af met zijn collega Jacco. Het gaat echter wel om een groot hondengevecht, waarbij een klein hondje wordt gebeten door een veel grotere, agressieve hond. In eerste instantie zat de grote hond gewoon aan de lijn, alleen kon de eigenaar hem op een gegeven moment niet meer houden. Ze liet hem toen los, waardoor 'ie vrij spel had. De baasjes van de grote hond proberen hem nog weg te trekken, maar tevergeefs. De agenten bieden aan om een taser te gebruiken, maar dat willen ze niet. "Nee, nee, nee!" wordt er geschreeuwd. Helaas wordt het de kleine hond uiteindelijk fataal.

Verdrietige kijkers

Vooral de situatie na het hondengevecht is erg triest, wanneer het baasje van het kleine hondje in beeld verschijnt. Hij houdt zijn hondje nog steeds in zijn armen, maar die is inmiddels wel dood. "Mijn vriend. Mijn grote vriend," zegt het baasje verdrietig. Zelf was de eigenaar van het hondje ook aangevallen, maar met hem gaat het naar eigen zeggen nog wel goed. Hij heeft er wat kleine verwondingen aan overgehouden met een beetje bloed. "Niemand kwam helpen," zegt hij teleurgesteld, terwijl de agenten hem nakijken. Een agent probeert hem nog te sussen en zegt: "Mensen zijn bang."

Aan de andere kant wordt de eigenaar van de grote hond ook gekalmeerd. "Niet schreeuwen!" zegt wijkagent Guido. "Je maakt de hond gek. Rustig." Het lukt ze gelukkig om de hond in de politieauto te krijgen. De hond werd in beslag genomen voor gedragsonderzoek. Daar kwam uit dat de hond áltijd aan de lijn met een muilkorf moet rondlopen. Het kleine hondje was inmiddels gecremeerd. De kosten werden betaald door de eigenaren van de grote hond.

De hele situatie heeft in ieder geval een hoop indruk gemaakt op de kijkers van Bureau Rotterdam. Op socialmediakanaal X stromen de verdrietige reacties massaal binnen en zelfs nog de ochtend erna. "Nog steeds verdrietig voor de meneer met het hondje," schrijft iemand, terwijl een ander zegt geen oog dicht te hebben gedaan. "Bureau Rotterdam was heftig... heb er slecht van geslapen," aldus de tv-kijker.

Lees ook: Ewout Genemans vond opnames Bureau Rotterdam intens: "van schietpartijen tot grote vechtpartijen"