Wacht effe: komt er een spin-off film over Ken (van Barbie)?

Media door Jennifer

Veel mensen herinneren zich waarschijnlijk nog wel de Barbie live-action film. Het was één van de populairste films van het jaar. Dit kwam niet alleen door Barbie, gespeeld door Margot Robbie, maar ook zeker door de knappe Ken! Het imago van Ken heeft een flinke boost gekregen na de film, en nu wordt zelfs gepraat over een spin-off film over Ken. Wacht, wát?

'Barbie' spin-off film over Ken?

Normaal gesproken pakt Barbie alle shine af van Ken. Vroeger was het vooral Barbies wereld, waar Ken gewoon in leeft. Maar door de live-action film krijgt Ken toch meer een eigen persoonlijkheid en leven. Daardoor wordt hij ook populairder bij de mensen, zo zien we bijvoorbeeld op het gebied van babynamen. Zo zochten afgelopen zomer meer mensen via babynames.com op de naam 'Barbie' of 'Ken', aldus TMZ. Ook gaf speelgoedexpert Jim Silver eerder aan dat er meer interesse voor Ken is sinds de release van de live-action film over Barbie.

Het is daarom geen wonder, dat men nu praat over een mogelijke spin-off film over Ken. Really? Zeker, zelfs de makers van de Barbie-film praten erover. Al doen ze nog wel erg mysterieus. "Daar kunnen we geen commentaar op geven," zegt co-writer Noah Baumbach in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes. Flauw! En ook regisseur Greta Gerwig zegt: "Daar kan ik niets over zeggen. I mean, de waarheid is... we zullen zien, denk ik."

Veel ideeën

De makers van de Barbie live-action film doen dus ontzettend mysterieus. Maar ze zeggen ook geen 'nee' en houden de optie wel open. Volgens de makers hebben ze ook veel ideeën op de plank liggen voor verhalen over Ken. Zo hebben ze kennelijk een hoop scènes uit de Barbie-film geknipt, waarin meer wordt verteld over het 'Ken-effect'. "We hadden veel te veel materiaal voor Ken," aldus Greta. OMG! "Ja, ik wil het niet verklappen," voegt Noah hieraan toe. "Want dat doen we misschien wel... Er was meer over wat het Ken-effect in de echte wereld was." Interesting!

Mocht er daadwerkelijk een spin-off film over Ken komen, dan zitten ze nu pas in de ideefase. Even geduld hebben dus, en blijven hopen!

Lees ook: OMG! Na de succesvolle Barbie-film krijgt ook Polly Pocket een eigen film (én Lily Collins heeft de hoofdrol)