Barbie: dun, dunner, dunst...

De maatschappij door Madelon
Weelderige blonde lokken, een prachtige wespentaille, een boezem waar je u tegen zegt en oneindige benen? Met de goodlooking vent die ze heeft lijkt Barbie wel volmaakt. Een heuse Miss Perfect als ze echt zou bestaan. Of niet?

Als Barbie echt zou bestaan, zou de omtrek van haar hoofd even groot zijn als die van haar taille. Barbie zou een BMI van 16 hebben, waar een gezond BMI tussen de 19 en 25 ligt. Haar borst-taille-heupmaten zouden 97-45-83 zijn, terwijl modellen gescout worden op 90-60-90. De nek zou twee keer zo lang zijn als die van ?normale? mensen en haar benen zouden 50% langer zijn dan haar armen ? normaal gesproken 20%. Bovendien zou Barbie niet eens kunnen staan op de minivoetjes die ze van haar producenten heeft gekregen.

Over het figuur en de maten van de blonde pop zijn al vaker discussies opgelaaid, maar nu heeft onderstaande foto op Twitter voor nogal wat opschudding gezorgd. Het Twitteraccount @sbadsgood plaatste de foto. De maten van Barbie zijn te zien, afgelijnd op een doodnormaal - prachtig - vrouwenlichaam. En ineens lijkt Barbie wel héél erg dun!


Al eerder creëerde de Amerikaanse studente Galia Slayen al een levensgrote Barbie, met bijbehorende maten. Dit om aandacht te vragen voor eetstoornissen, waar ze zelf ook het slachtoffer van werd. Haar project resulteerde in een onnatuurlijke pop met een enorme boezem en een minitaille. ?Ik ben ook blond en heb blauwe ogen, dus ik dacht dat ik er zo moest uitzien als zij?, bekende Galia. ?Barbie had een enorme impact op hoe ik mezelf zag.?


Galia met haar Barbie

Mattel, de producent van het mooie popje, laat weten dat Barbie nooit is gecreëerd naar menselijke proporties: ?Het is belangrijk om te onthouden dat Barbie maar een pop is.?

Vind jij het kunnen dat Barbie zulke onrealistische maten heeft? Denk je dat ze hiermee ontzettend veel jonge meisjes beïnvloedt met alleen maar haar figuur, of vind je het onzin?

Bron: HLN.be