Ga kinderprostitutie tegen met Project Redirect

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Stel je voor: je bent een 12-jarig meisje en je moet van je ouders verplicht seks hebben met oude mannen omdat ze anders geen eten voor je kunnen kopen. Veel kinderen leven dagelijks in deze nachtmerrie. Jij kunt deze slachtoffertjes helpen.

Terre des Hommes heeft namelijk een bijzonder project gelanceerd in Nederland en de Filippijnen om kinderprostitutie een halt toe te roepen. Project Redirect wijst slachtoffertjes van seksuele uitbuiting in Cebu letterlijk de weg uit de kinderprostitutie via een hulproute van pijlen. De kinderen worden door de straten  naar hulpverlening geleid. De eerste pijl van de route is op maandag 16 juli door acteur Rick Engelkes getekend op Schiphol.

Duizenden Filippijnse kinderprostituees in rosse buurten, karaokebars, op straat en achter de webcam weten niet waar ze hulp kunnen krijgen. Vooral de stad Cebu, even groot als Amsterdam, staat bekend om zijn vele minderjarige prostituees. Veel kinderen weten helaas niet hoe ze uit hun benarde situatie kunnen ontsnappen. Terre des Hommes wil daarom met Project Redirect slachtoffers van seksuele uitbuiting letterlijk de weg naar hulp wijzen.

Ook webcamseks is helaas een groeiend probleem in de Filipijnen

redirectcebu.com

Namens iedere donatie die wordt gedaan via redirectcebu.com plaatst Terre des Hommes een pijl in de straten van Cebu. Donateurs kunnen op een interactieve kaart van de stad zien waar hun pijl komt. De pijlen die namens Nederlandse donateurs worden geplaatst, zijn voorzien van woorden van hoop, zoals ?school?, ?care? en ?happiness?. Met de opbrengst van Project Redirect kunnen lokale projectpartners van Terre des Hommes meer kinderen uit de prostitutie te helpen stappen door ze opvang te bieden en weer naar school te laten gaan. Ook geven ze voorlichting over de gevaren, om te voorkomen dat andere kinderen in de prostitutie belanden. Het is dus erg belangrijk om ook zelf een donatie te doen!

Meedoen tot 1 augustus 2012
Meedoen aan de actie kan tot woensdag 1 augustus 2012. Dan zal de route daadwerkelijk in de straten van Cebu worden uitgezet naar het centraal gelegen Plaza de Independencia. Langs de route en op het plein staan hulpverleners klaar om de kinderen, families en betrokkenen voor te lichten en op te vangen. Ook krijgen kinderen flyers mee met contactgegevens van door Terre des Hommes gesteunde opvangcentra zodat ze ook na 1 augustus nog de weg uit hun benarde situatie kunnen vinden. Doe dus snel mee om de kinderen in de Filipijnen uit deze ellendige situatie te helpen!