Samantha (Barbie) De Jong zat gedwongen in de prostitutie: "was echt verloren"

Celebs door Elsemieke

Beroemd zijn door een realitysoap op televisie geeft je vaak in één klap heel veel werk, maar het is niet altijd van lange duur. Daar kan Samantha de Jong over meepraten. Het is al een poosje stil op de Instagram-pagina van Barbie, maar dat heeft een bijzondere reden.

Samantha (Barbie) De Jong zat gedwongen in de prostitutie

Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie, verscheen voorheen om de haverklap in de media vanwege haar turbulente liefdesleven. Zo liet ze eens een gigantische tattoo van haar grote liefde in haar nek zetten. Inmiddels is het al een aantal maanden stil rondom de Oh Oh Cherso-ster. Het gonstte al langer van de geruchten dat ze in een Haags bordeel zou werken. In weekblad Story bevestigt ze dat ze inderdaad in een bordeel werkte, maar niet vrijwillig. "Het is de politie geweest die mij twee maanden geleden heeft ‘bevrijd’. Daar was ik heel blij mee. Het was voor mij de ommekeer in mijn leven.”

In de kliniek

Samantha heeft zich, nu ze uit het bordeel is, vrijwillig laten opnemen in een kliniek die gespecialiseerd is in verslavings- en traumaproblematiek. "De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleid heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zag gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg…” Samantha moet nog zo'n vier maanden in de kliniek blijven en ze wil ook nooit meer drugs gebruiken. "Ik was mezelf zo kwijt. Ik was echt verloren.”