OMG! Na de succesvolle Barbie-film krijgt ook Polly Pocket een eigen film (én Lily Collins heeft de hoofdrol)

Media door Jennifer

Het speelgoedbedrijf Mattel denkt: we pakken lekker door. Na de nu al succesvolle film over Barbie besluiten ze namelijk om nóg meer films te maken over hun speelgoed. En onder andere de bekende pop Polly Pocket staat op het lijstje van films, die gemaakt zullen worden. De film wordt geregisseerd door Lena Dunham en voor de hoofdrol had zij al snel één iemand voor ogen: de bekende actrice Lily Collins!

Polly Pocket de film

Wie heeft vroeger eigenlijk niet met Polly Pocket gespeeld? Grote kans dat je als meisje wel in aanraking bent gekomen met het kleine speelgoed. Polly Pocket kwam op in de jaren 80, maar werd in de jaren 90 nog groter zodra Mattel het poppetje overnam. Het grote speelgoedbedrijf achter Barbie zorgde voor nog meer populariteit. En nu haalt het bedrijf hun nostalgische speelgoed terug door films erover te maken. Misschien heb je, net als veel mensen, de live-actionfilm over Barbie gezien. Al meteen na de releasedatum was de film meerdere keren uitverkocht in de bioscopen. Geen wonder dat Mattel het succes van ook doortrekt.

Zo hebben ze al verschillende films op het lijstje staan, waaronder een film over Uno, Hot Wheels en dus Polly Pocket. Vooral de laatstgenoemde maakt ons erg enthousiast en is gelukkig de eerstvolgende film na de succesvolle Barbie-film. De film zal worden geregisseerd door Lena Dunham, die ook het scenario heeft geschreven. Daarbij had ze al gauw één actrice voor ogen, die Polly gaat spelen. We hebben het hier over de bekende Emily in Paris-actrice Lily Collins. OMG!

Lily Collins als Polly

Lena had Lily al meteen voor ogen als hoofdpersonage, zodra ze de opdracht kreeg om de film te maken. En Lily was eigenlijk meteen enthousiast, zo vertelt ze in een interview met Variety uit 2021: "Als kind dat geobsedeerd was door Polly Pocket, is dit echt een droom die uitkomt en ik kan niet wachten om dit kleine speelgoed naar het witte doek te brengen." Ook regisseur Lena heeft vroeger urenlang met Polly Pocket gespeeld. "Polly gaf me een kleine wereld vol magie en autonomie om te vertellen, dus het is nogal poëtisch om dezelfde ideeën nu als regisseur aan te pakken in samenwerking met de briljante Lily Collins," vertelt zij destijds aan Variety.

Verhaallijn

Hoewel de opnames nog niet zijn begonnen, ligt het scenario van de Polly Pocket film wel al klaar. Het kan dan ook niet anders, dan dat we wel al kleine details weten over de verhaallijn. Zo weten we in ieder geval dat het om een jong meisje gaat, die een bijzondere vriendschap sluit met een pocket-sized vrouw. Yep, Lily zal in de film net zo klein worden gemaakt als de jaren 90-versie van Polly. Denk daarbij aan het formaat van Hugh Grant als Oompa Loompa in de nieuwe Willy Wonka film. Vervolgens gaan de twee vriendinnen natuurlijk een hoop avonturen tegemoet vol magische momenten. Volgens insiders willen de filmmakers het hart van zowel jonge kijkers als volwassenen veroveren. Daarbij staat Lena ook bekend om komische films en films die jonge vrouwen empowered. Klinkt goed!

Lees ook: 25 x speelgoed van vroeger