André Hazes laat van zich horen na ophef "hoer-rel"

Media door Alyssa

André Hazes heeft wat uit te leggen na zijn laatste akkefietje op het podium. Afgelopen vrijdag maakte hij namelijk een grapje over zijn moeder Rachel Hazes, waarbij hij haar voor "hoer" uitmaakte. Niet echt netjes, Dré!

André hazes wilde het publiek helpen

De zanger reageerde woensdag voor de camera van Shownieuws op de ophef die is ontstaan. Bij Radio 538, waar hij samen met Mart Hoogkamer hun nieuwe nummer 'Zij Is Van Mij' zong, legde André uit wat er precies gebeurd is. "Mijn vader heeft een liedje 'Een vriend' en dan zing ik: 'Hielp ik je daarom uit de goot' en dan zingt het publiek: 'Uit de goot hoer'. Maar mensen vinden dat altijd een beetje spannend om te doen. Dus van te voren pep ik het publiek op door dat te roepen."

Dré noemt Rachel niet letterlijk een "hoer"

Volgens André waren zijn woorden dus een stuk onschuldiger dan in de media wordt uitgemeten. "In Breda was het zo dat er een man vooraan stond en die riep het meteen vanuit zijn tenen en ik ga met het publiek om alsof het mijn vrienden zijn dus ik riep terug, omdat hij het met zoveel overtuiging zei: 'Hoe noem je mijn moeder?' Dat is wat daar gebeurde", zo legt hij uit.

Stuitend en onnodig grievend

Maar ja, of mama Rachel daar blij mee is... Ze reageerde in ieder geval woest in Shownieuws: "Dit is heel stuitend en onnodig grievend. Ook moeten ze allebei heel blij zijn dat ze met mij te maken hebben, en dat ze zulke dingen nooit gedurfd en gedaan zouden hebben als André senior nog geleefd had. Die had deze uitspraken nooit getolereerd, van helemaal niemand niet."

Contact Roxeanne en André

Hoewel Rachel momenteel geen contact heeft met haar kinderen, is het contact tussen Roxeanne en André weer helemaal opgebloeid. Roxeanne straalt van blijdschap nu ze weer met André praat, zo vertelde ze tijdens de Edison Pop. En ook André is alleen maar positief: "Ik ben ook superblij dat we elkaar weer spreken en zien", vertelde hij aan RTL Boulevard. Aww! Volgens André komen ze niet meteen dagelijks bij elkaar over de vloer, maar ze hebben wel goed contact. Hij denkt dat een beetje afstand hen goed heeft gedaan: "Om het niet erger te laten worden."

Leuke oom

Gelukkig hadden Roxeanne en André nooit echt grote problemen met elkaar. Daarom is ze ook zo blij dat hij nu weer in haar leven is, niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar zoontje Fender. Die is ook blij met zijn oom André. "Dré is ook een hele leuke oom," vertelde ze. Ze zijn het er allebei over eens dat het contact nu gewoon goed moet blijven.

Lees ook: Rachel Hazes onterfde André Hazes jr. en Roxeanne Hazes haalt uit naar haar moeder: “Altijd al paranoia vrouw geweest”