Rachel Hazes onterfde André Hazes jr. en Roxeanne Hazes haalt uit naar haar moeder: “Altijd al paranoia vrouw geweest”

Media door Zita

De soap rondom de familie Hazes blijft maar doorgaan. Roxeanne Hazes moest namelijk getuigen tijdens een rechtszaak tegen haar moeder Rachel. Tijdens deze zitting kwamen er wat verontrustende zaken op tafel, onder anderen dat Rachel korte tijd haar zoon André Hazes Jr. heeft onterfd.

Rechtszaak familie Hazes

Ondanks dat volkszanger André Hazes Sr. In 2004 is overleden, blijft de rest van de familie Hazes nog regelmatig verschijnen in de media. Roxeanne en twee voormalig zakenpartnes, Marieke van Beek en Rob Israël werden gehoord in de rechtszaal over een periode waarin zij gevolmachtigden van Rachel waren. Roxeanne vindt het ‘ontzettend grievend’ dat ze uit moeten leggen wat er dat jaar allemaal aan de hand was. “We hebben het over een moeder die toen zelfmoordpogingen deed”, vertelt Roxeanne. In de tijd dat Roxeanne volmacht had uit naam van haar moeder, ging het niet goed met Rachel.

Geldzaken

De rechtszaak ging dus voornamelijk om geldzaken. Rachel haar zakenpartner Marieke zou een coachingtraject hebben doorlopen van zo’n 20.000 euro. Volgens Roxeanne zijn dat soort kosten niet hoog: “Nu ik zelf ook in therapie zit, mede door het gedrag van mijn moeder, kan ik u vertellen dat er al meer kosten zijn gemaakt in mijn proces met mijn coach dan bij Marieke destijds”, vertelt Roxeanne. Volgens Roxeanne heeft haar moeder langere tijd de wens gehad om haar productiebedrijf te verkopen, maar er is nooit een echte poging tot verkoop gedaan. Er zijn alleen gesprekken gevoerd, en dat is echt wat anders. Ondanks dat, ziet Roxeanne wel graag dat het wordt verkocht: “Ik zie wat het met mijn moeder doet om constant met mijn vader bezig te zijn.”

Lees ook: Rachel mag zich voorlopig erfgenaam blijven noemen van André Hazes

André Jr. onterfd

Naast dit alles laat Royce de Vries, de advocaat van Rachel weten dat zij haar zoon André Jr. korte tijd heeft onterfd. Uhm, wat? Waarom dan, horen we je denken. Rachel was het op dat moment niet eens met de partnerkeuze van André. Die tijd was hij samen met Monique Westenberg, waarmee hij ook een kindje heeft. Volgens Rachel was dit niet haar eigen idee, maar praatte Marieke haar dit in. Later is dit door Rachel weer teruggedraaid.

Paranoia vrouw

De tijd waarover het gaat was voor Roxeanne een hectische tijd. Ze kreeg een miskraam en werd opnieuw zwanger. Ze voegt hieraan toe dat haar moeder Rachel ‘altijd al een paranoïde vrouw was’, die liever wilde dat geheimen binnenshuis bleven. Roxeanne en Rachel hebben al jarenlang slecht contact. Naast deze rechtszaak loopt ook een andere zaak; deze gaat over de erfenis. Daarnaast zegt Marieke van Beek dat André jr. en Roxeanne lang de wil van hun moeder moesten volgen, omdat zij anders ‘de geldkraan’ dicht zou draaien.