Wordt 2024 jouw jaar? Stop dan met deze gewoontes

Lifestyle door Esra

De tijd vliegt want het is alweer bijna 2024! Ben jij van plan om in 2024 alles uit jezelf te halen? Dan is het verstandig om jouw slechte gewoontes aan de kant te zetten. Wij leggen je uit met welke gewoontes je vooral moet stoppen. Zo begin jij het nieuwe jaar goed.

Uitstellen

“Ooh, maar dat kan morgen ook nog wel”, is een veel voorkomende en typische uitspraak voor iemand die alles tot op het laatste moment uitstelt. Het gevolg is vaak onnodige stress, dat er vervolgens weer voor zorgt dat het werk afgeraffeld wordt. Op deze manier haal je niet alles uit jezelf en dat is niet wat je wil in 2024. Stop dus met uitstellen en ga direct aan de slag.

Roken

Waarom je moet stoppen met deze slechte gewoonte spreekt wel voor zich, toch?

Negatief denken

Door je te focussen op de negatieve aspecten van het leven ga je je niet alleen slecht voelen, ook houdt het je tegen om alles uit het leven te halen. Het maakt je leven minder mooi en helpt je dus ook niet verder. Het wordt hoog tijd dat je deze gewoonte laat vallen en juist gaat focussen op alle positieve aspecten van het leven.

Lees ook: Met deze goede gewoontes kun je het best nu nog beginnen

Jezelf op de tweede plek zetten

Hoewel je het waarschijnlijk doet met goede intenties, is het niet slim om jezelf constant op de tweede plek te zetten. Hierdoor doe je jezelf onterecht tekort. Natuurlijk is het goed dat je voor anderen klaar staat, maar zorg dat je ook voor jezelf blijft zorgen. Zorg daarbij in ieder geval dat je genoeg gezonde voedingswaren binnenkrijgt, voldoende beweegt en genoeg slaapt.

Overwerken en altijd bereikbaar willen zijn

Overwerken en altijd bereikbaar willen zijn, sluit goed aan bij de gewoonte dat je jezelf op de tweede plek zet. Ook hierbij is het vanuit goede intenties, die op den duur waarschijnlijk negatief uitpakken. Structureel overwerken en constant bereikbaar zijn zorgt er namelijk voor dat je bijna geen rust krijgt. Dit heeft weer een negatieve invloed op je mentale en lichamelijke gezondheid. Neem dus genoeg rust en tijd voor jezelf. Want je hoeft écht niet 24/7 bereikbaar te zijn.

Te veel geld uitgeven

Even een jurkje bestellen op de ene site en een paar leuke schoenen op de andere: het gaat tegenwoordig heel makkelijk. En voor je het weet, ben je weer veel te veel geld kwijt. Om deze gewoonte te verbreken is het slim om met jezelf een maximaal bedrag af te spreken dat je per maand of jaar mag uitgeven. Zo creëer je meer overzicht en denk je beter na over je uitgaven.