Slimme bescherming: alarmen die senioren echt nodig hebben

Lifestyle door Djamila

Als ouderen alleen wonen kan het lastig zijn om ze goed te beschermen. Ze genieten van de vrijheid, onafhankelijkheid en comfort van het wonen in hun eigen huis, maar dit maakt het ook lastig voor familie en vrienden om een oogje in het zeil te houden. De telefoons van vandaag de dag zijn niet bepaald makkelijk in gebruik als je niet bent opgegroeid met technologie, maar toch wil je dat je ouders of opa en oma een manier hebben om je te bereiken in geval van nood. Een soort alarm ouderen waar ze makkelijk mee uit de voeten kunnen en dat ze altijd bij de hand hebben. Maar hoe dan? Dat lees je hier!

Een alarmhorloge: wel zo veilig

Het kan soms best lastig zijn om je ouders te overtuigen dat ze om hulp moeten vragen wanneer het nodig is, ze willen toch nog liever alles zelf doen. Dat is begrijpelijk ook, want het kan ook best lastig zijn om je tot last te voelen of het idee te hebben dat mensen continu op je moeten letten. Daarom wil je ze de vrijheid en onafhankelijkheid geven waar ze van genieten, terwijl je zelf ook die gemoedsrust wil dat ze je kunnen bereiken in geval van nood. Dan is een sos horloge echt de beste keuze. Het horloge is comfortabel om te dragen en heel makkelijk om te bedienen: zelfs de grootste digibeet kan hier mee uit de voeten.

Hoe werkt het horloge?

De werking van het horloge kan eigenlijk niet makkelijker. Het alarmhorloge ziet eruit als een normaal, digitaal klokje. Maar aan de zijkant zit een klein rood knopje. Als op dit knopje gedrukt wordt, wordt er een melding gestuurd naar een persoon of instantie naar keuze. Er zijn verschillende pakketten waar je uit kan kiezen. Wil je dat de melding naar jou of een ander familielid gaat? Of misschien naar de buurvrouw? Dat kan! Je kunt er ook voor kiezen om de melding naar een alarmcentrale te sturen. Of je kiest ervoor om de melding naar een sleutelservice te sturen, dan gaat er zelfs iemand aan huis langs om te controleren wat er aan de hand is. Het horloge laat ook de locatie zien tot 5 meter nauwkeurig en je kunt ermee bellen. Met de bijbehorende app kun je allerlei handige inzichten krijgen, zoals locatie of de voorgaande noodmeldingen. Zo kun je snel achterhalen waar je vader, moeder, opa of oma is en kun je snel in actie komen. Veiligheid voorop!