Seks na je 70ste? 34% van de vrouwen zegt ja!

Intiem door Rosanne
Seks als je bejaard bent is eigenlijk nog een taboe. We verwachten niet dat oma en opa nog regelmatig het bed in duiken. Niets is echter minder waar: eenderde van de ouderen boven de 70 heeft zeker 2 keer per maand seks. Schokkend?
 
Wie kijkt er nu niet een beetje jaloers naar die lieve oudjes die samen op een bankje zitten? Samen oud worden, dat willen we allemaal! Dat we ons seksleven daar niet voor hoeven op te geven, blijkt maar weer. Uit onderzoek, wat gehouden is onder 6000 Britse ouderen tussen de 50 en 80-plus, komt naar voren dat 54% van mannen en 34% van de vrouwen boven de 70 nog in de kroonluchters hangt. Leeftijd hoeft dus geen factor te zijn bij een fantastisch seksleven, meldt DailyMail.
 
 
Kwaliteit boven kwantiteit
Uit het onderzoek naar seks onder ouderen, blijkt dat minder vrouwen dan mannen nog zin hebben in een wip. Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Manchester komt dit doordat de dames, in tegenstelling tot de heren, niet denken dat hun seksleven nog beter wordt. Ze hechten meer waarde aan de kwaliteit van de vrijpartij en verwachten niet deze omhoog te krijgen. Hoewel de bejaarde dames minder nachten vol passie beleven, blijkt uit het onderzoek dat ze er wel veel meer van genieten.
 
Wel seksdrive, geen seks
Goed, een deel van de ouderen geniet nog steeds van een stevige sekssessie. Tweederde helaas niet. Wat is daar de reden van? Een slechte gezondheid en het verlies van je wederhelft blijken de grootste obstakels voor seks na je 50ste te zijn. Dit betekent alleen niet dat ook de seksuele drive van de ouderen omlaag is gegaan: die is er vaak nog wél. 
 
Voor wie, naast op seks, ook dol is op kroelen en kussen, is er ook goed nieuws. Liefde is bestand tegen de tand des tijd, want vele ondervraagden geven aan ook nog regelmatig te zoenen. Schattig toch?

Wat denk jij? Zou jij nog een wip willen maken als je bejaard bent?