Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

7 gezegden die niet helemaal waar zijn

Als we onze voorgaande generaties mogen geloven, dan komt altijd alles goed, zijn er geen grenzen in het leven, vind je altijd snel weer geluk en zijn er altijd ergere dingen. Maar dat is niet waar. Echt niet. 

Want de volgende uitdrukkingen zijn op velen van ons eigenlijk helemaal niet van toepassing...

'The sky is the limit'
Waarom is de lucht de grens? De lucht is toch oneindig, wat is dat voor een rare limiet? Misschien kunnen we er beter the earth is the limit van maken. Hoe ver je ook blijft graven, je blijft aarde tegenkomen. Maar toch zal er ooit een einde zijn. De aarde is dan toch een betere grens?

'Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen'
Een ezel misschien niet, maar jij toch echt wel. Het duurde toch echt wel minstens vijf slechte exen, voordat jij eindelijk de ware Jacob aan de haak had geslagen. Daarnaast heb je nog steeds moeite met je nieuwe onderkomen. Op de automatische piloot rijd je na werktijd geregeld naar je ouderlijk huis, om na het zien van de oprit te beseffen dat jouw auto er niet meer bij past. Ohja, je woont tegenwoordig samen.

'Geen hand vol, maar een land vol'
Argh, hoe cliché. Dat wil je nou even nét niet horen als je relatie na zeven jaar uiteindelijk op de klippen is gelopen. Want wat moet je nu? Misschien zit het land inderdaad vol met smachtende single hunks die op jou zitten te wachten. Maar voor hetzelfde geld zijn er alleen nog maar getrouwde, homoseksuele of veel te oude mannen over. Wie gaat er nou het hele land af zonder enige zekerheid? Nee, jij houdt het bij die 5 vingers. Misschien ben je dan op je 85e wel getrouwd...

'Je leert iedere dag iets nieuws'
Nou oké, misschien leer je elke dag iets nieuws. Zoals dat je beter eerst de autoradio zachter kunt zetten als je uitstapt, voordat je de volgende ochtend met je muffe hoofd de auto start en een rolberoerte krijgt. Maar ja een echt 'nieuw' gegeven is dit natuurlijk niet, want eigenlijk wist je dit al veel langer. Alleen deed je het nooit.

'Na regen komt zonneschijn'
Wie deze uitdrukking ooit verzonnen heeft, moet wel een rasechte optimist zijn geweest. Ten eerste: in deze barre tijden mogen we blij zijn als er na regen droogte komt. Die zon zien we over een decennia wel weer. Daarnaast komt het bij jou never nooit meer goed, als je eenmaal een tegenslag hebt gehad. Wil je 's ochtends je nieuwe jeans aantrekken, blijf je met je teen hangen in een gaatje dat fataal uitscheurt, vervolgens mis je de trein en gaat er een bitch met killerheals op je teen staan. Om nog maar te zwijgen over dat irritante, ongrijpbare wimpertje dat al de hele ochtend in je oog zit te prikken... Voorspoed? Wat is dat? 'Het leven is kort'
Misschien is het leven helemaal niet zo kort, maar zijn er juist dingen die gewoon te lang duren. Treinreizen, bijvoorbeeld. Of een bezoekje in het uitgeleefde huis van je omaatje, waar je het gewoonweg niet kunt maken om al na een halfuur de benen te nemen. Om nog maar te zwijgen over je ellenlange werkweek.

'Geen woorden, maar daden'
Dat kan wel zijn, maar helaas ga jij altijd de fout in als je de daad bij het woord probeert te voegen. Neem dat verrassingsfeestje dat je probeerde te organiseren voor een vriendin, omdat ze geslaagd was (lees: er kwam niemand, ze kwam via de achterdeur naar binnen en zag je dus al en de hond vrat de taart op). Hmm... De volgende keer houd je het toch maar bij een kaartje waar je op schrijft hoe trots je op haar bent. In sommige gevallen, die van onhandige mensen bijvoorbeeld, zijn woorden dus misschien toch beter dan daden...

Welke uitdrukking heb jij nooit begrepen?