Wil je in het nieuwe jaar minder geld uitgeven? Hier zijn 8 tips

De maatschappij door Esra

2024 staat alweer bijna op de stoep. En net zoals elk jaar, zetten veel mensen hun goede voornemens weer onder elkaar. Wil jij in het nieuwe jaar minder geld uitgeven? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij delen namelijk de beste tips!

Eten en drinken

Even snel een broodje halen bij het tankstation, een koffie bij dat leuke koffietentje of een belegd broodje in de kantine: we doen het allemaal wel eens. Maar is dit écht nodig? Door thuis een aantal broodjes te smeren en een flesje drinken mee te nemen ben je veel voordeliger uit. Daarnaast bespaar je ook veel geld door slim boodschappen te doen en minder eten weg te gooien. Zo bespaar je maandelijks al veel geld door kritisch naar je uitgaven aan eten en drinken te kijken.

Doelgericht winkelen

Wanneer je zonder doel rondloopt in een winkel is de kans groot dat je dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Dat is zonde van je geld. Maak daarom voordat je naar de winkel gaat een lijstje met wat je wil hebben en winkel hiermee een stuk doelgerichter.

Doe het zelf!

Terwijl het ook gemakkelijk zelf te doen is, geven veel mensen reparaties en andere klussen in huis snel uit handen. Denk aan een fietsband plakken, muren schilderen en meubels in elkaar zetten. Niet alleen is het leuk om nieuwe vaardigheden te leren, ook bespaar je veel geld door het zelf te doen.

Ga voor tweedehands 

Niet alles hoeft nieuw te zijn. Bijna alle producten zijn ook wel ergens tweedehands te vinden. Breng daarom eens een bezoekje aan een tweedehands winkel óf aan een kledingruil. Zo kom je zelf van de kleren af die je niet meer draagt én bespaar je geld.

Winkel bewuster

Winkel bewuster en stel jezelf de volgende vragen: heb ik het wel écht nodig? Vind ik het het geld écht waard? Kan ik het niet even lenen van iemand? Komt dit niet in de aanbieding binnenkort?

Controleer je abonnementen

Neem alleen abonnementen die je écht gebruikt. Het is zonde om geld uit te geven aan abonnementen die je maar heel weinig gebruikt. Daarbij is het slim om de abonnementen goed te controleren. Maak je er wel optimaal gebruik van? En betaal je niet te veel?

Minder de energiekosten

Ga bewust met het water en elektriciteit om. Zo bespaar je mogelijk veel op de energiekosten.

Trap niet in marketing trucjes

Door de tekst ‘gratis verzenden vanaf…’ klinkt het natuurlijk heel verleidelijk om een aantal producten bij in het mandje te gooien. Maar vaak ga je dan alleen maar meer betalen dan wanneer je gewoon de verzendkosten betaald. Dus trap niet in deze marketing trucjes.