Dit is hoe jij altijd het perfecte cadeau scoort

Cadeaus & hebbedingetjes door Maya Luz

Een cadeau kopen voor iemand is soms best een uitdaging. Want wat koop je nou eigenlijk voor iemand? De feestdagen komen steeds dichterbij en dus is het tijd om na te gaan denken over wat je voor cadeau's in moet slaan. Wij helpen graag! Dit is hoe je iedere keer het perfecte cadeau scoort.

Lees ook: Op zoek naar een leuk cadeau? 7x gepersonaliseerde cadeaus

Geef een cadeau dat een probleem oplost

Iemand gelukkig maken doe je door positieve dingen toe te voegen, maar dit doe je ook door negatieve dingen weg te halen. Als de persoon waarvoor je een cadeau zoekt al een tijdje zegt dat ze tegen een probleem aanlopen, is dit misschien het moment om ze te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een apparaat dat stuk is dat ze voorheen vaak gebruikte. Je kan ook een cadeau geven door middel van een gunst. Doe iets voor ze waar ze al een tijdje tegenaan lopen te hikken of betaal iemand om het voor ze te doen. Of misschien ben je een probleemoplosser zijn door ze van verveling af te helpen. Er zijn veel manieren om problemen op te lossen voor iemand. Het belangrijkste is dat je genoeg naar ze luistert om te achterhalen waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Let op: help ze alleen bij problemen waar ze zich zelf bewust van zijn, anders kan je cadeau overkomen als een belediging.

Wees praktisch met je cadeau

De manier waarop we cadeau's kopen voor anderen is soms een beetje egoïstisch. We denken meer aan hoe ons cadeau overkomt op de ander dan dat we echt nadenken over of ze er wat aan hebben. Zo kopen we bijvoorbeeld vaak bloemen voor mensen. Dit is een prachtig cadeau om te geven, qua uiterlijk in ieder geval. Maar de persoon die ze krijgt heeft er meestal niet zo veel aan. De bloemen gaan na een tijdje weer dood en dan moeten we weggegooid worden. Als je een cadeau wil geven waar de ander echt van geniet, geef je ze bijvoorbeeld beter een plant. Hier kunnen ze (hopelijk) een stuk langer van genieten.

Probeer niet te creatief te zijn

Als je een cadeau koopt voor iemand, wil je natuurlijk dat de ander hierdoor ziet hoe goed je ze wel niet kent. Maar er is een iemand die de ontvanger van het cadeau beter kent dan jij, en dat is de ontvanger zelf! Als zij aangeven dat er iets specifieks is dat ze willen hebben, luister dan naar ze en ga niet alsnog proberen om iets supercreatiefs te verzinnen.

Maak het cadeau eigen

De manier waarop je een cadeau presenteert, doet ook heel veel voor hoe het cadeau wordt ontvangen. Je maakt een cadeau extra bijzonder door de manier van inpakken, door de kaart die je erbij geeft, of zelfs het verhaal er omheen! Maak het een ervaring om van jou een cadeau te krijgen. Hierdoor houdt de ontvanger altijd een mooie herinneringen over aan jouw cadeau.

Lees ook: Cadeautip! Geef een zelfgemaakte adventskalender cadeau aan je partner