Even een dipje? Kleine dingen die je al wat beter laten voelen

Psyche & spiritualiteit door Esra

Iedereen heeft wel eens last van een dipje. Zolang dit bij een dipje blijft en niet te lang aanhoudt, hoef je je nergens zorgen over te maken. Toch is het niet fijn als je je zo voelt. In dit artikel delen wij 6 kleine dingen die jou al een stuk beter laten voelen: soms ligt de oplossing voor een mentaal dipje namelijk dichterbij dan je verwacht. Pfoe!

Maak jezelf klaar voor de dag

Op dagen dat jij niets op de planning hebt staan, is het begrijpelijk dat je jezelf niet helemaal klaarmaakt, zoals je wel had gedaan als je bijvoorbeeld naar werk gaat. Toch is het een tip om jezelf wél klaar te maken. Poets je tanden, doe je make-up en trek leuke kleding aan. Op deze manier voel je je direct een stuk wakkerder en fijner dan wanneer je de hele dag in je pyjama blijft rondlopen.

Ga koken of bakken

Ken je de uitspraak: ‘liefde gaat door de maag’? Kook of bak daarom eens lekker voor jezelf. Kies jouw favoriete recept uit, haal alle ingrediënten in huis en starten maar! Niet alleen verzet je nu jouw aandacht naar het koken of bakken, ook kom je het huis uit om de ingrediënten te halen: dat is een win-win! En het is ook nog eens heel lekker.

Zet regelmatig het raam open

Het is heel belangrijk dat jij regelmatig het raam opent voor frisse lucht en ventilatie. Niet alleen is de kans groot dat je hierdoor beter slaapt, ook voorkomt het schimmel en huisstofmijt in je huis en/of slaapkamer. Wanneer je je huis niet goed ventileert is de kans groot dat je last krijgt van hoofdpijn, allergieën, huidklachten en slaapproblemen. En dat wil je natuurlijk niet…

Ga bewegen!

De kans is groot dat je deze tip al héél vaak voorbij hebt zien komen. Toch is dat misschien wel een teken dat het gegarandeerd gaat helpen tegen jouw dip, denk je niet? Er zijn veel verschillende manieren om te bewegen, zo is het een optie om een stuk te gaan rennen of een dans workout te volgen. Wil je liever iets rustiger aan doen? Ga dan een stukje lopen of volg een yogales.

Lees ook: Maandag klaagdag: waarom zijn veel mensen vaak zo negatief ingesteld?

Uit je gevoelens op papier

Soms heb je je hoofd simpelweg te vol. Probeer jouw gedachten daarom eens op te schrijven. Waarom voel je je zo? Is er iets vervelends voorgevallen? Heb je ergens een schuldgevoel over? Beschrijf hoe je je voelt en misschien denk je achteraf wel: ‘eigenlijk valt het allemaal wel mee’. Met een ‘leeg’ hoofd ga je er vervolgens weer tegenaan!

Bel een geliefde

Bel ter afleiding of om jouw problemen te relativeren een geliefde. Denk aan een vriend(in) of bijvoorbeeld één van je ouders. Naast dat het sowieso gezellig is om een geliefde te spreken, helpt het mogelijk ook om jouw problemen met hen te bespreken. Soms zie jij jouw eigen problemen erger dan ze in werkelijkheid zijn, mogelijk helpen de mensen om jou heen dit te relativeren.

Je bent niet alleen!

Zit jij niet helemaal lekker in je vel of heb je misschien last van een winterdip? Weet dat je niet alleen bent. Er zijn altijd mensen om je heen die jou willen helpen. Of het nou je vrienden, familieleden of mensen uit de gezondheidszorg zijn: je staat er niet alleen voor. Dus praat erover. En hopelijk helpen bovenstaande tips jou al in de goede richting!