Van winterdip tot dinner party: zo kom jij feestelijk de wintermaanden door

Lifestyle door Elsemieke

Met de feestdagen achter de rug en een paar donkere wintermaanden in het vooruitzicht, is het niet gek dat je in een winterdip bent verzeild. Nu de zomer nog ver weg is en de moed voor goede voornemers al in onze schoenen begint te zakken, heb je even een opkikker nodig. Met onze tips zijn die january blues gelukkig snel verleden tijd.

Skip je winterdip met onze feestelijke tips

Merk je dat je een stuk minder goed gezind bent, nu de ochtenden donker zijn en de temperatuur wisselvallig? Niet fijn, maar gelukkig ben je niet de enige. En het goede nieuws is: er zijn genoeg manieren om ervan af te komen. Spoiler alert: het gaat om lekker eten en goede cocktails, met het inspiratieplatform The Table of Orcho bijvoorbeeld! Nieuwsgierig? Lees maar mee!

1. Duik de buitenlucht in

Iets wat je zeker weten niet moet doen tijdens je winterdipje, is alleen maar binnen zitten. Het is begrijpelijk dat het verleidelijk is om met een warm dekentje op de bank te gaan zitten en voorlopig Netflix als je beste vriend te beschouwen, maar ieder zonnestraaltje wat je kunt pakken, is nodig. Zorg er dus voor dat je elke dag in beweging komt. En nee, dat hoeft niet per se de sportschool zijn. Doordat je beweegt, maakt je lichaam endorfine aan en dit zorgt ervoor dat jij weer happy bent! Als je dit dagelijks doet, merk je zeker verschil.

2. Organiseer een etentje met vrienden

Wie heeft er gezegd dat dinner parties alleen voor tijdens de feestdagen zijn? Er zijn maar weinige avonden die je vernieuwde energie geven, als die met je goede vrienden, lekker eten en een mooi glas. En nee: je hoeft niet per se een ster te zijn in koken. Zo heeft BACARDI een heus inspiratieplatform gelanceerd: The Table of Orcho. Niet alleen vind je daar allerlei recepten waarmee je aan de slag kunt, ook geeft London Loy - yes, de Expeditie Robinson-chef - zijn tips voor mooie tafelstyling. Denk aan feestelijke kleuren, structuren en tropische bloemen à la de Carabean. Neem daar dus eens een kijkje als je wat inspiratie voor je volgende etentje kunt gebruiken!

3. Eet gevarieerd

Het is verleidelijk je in de winter aan alleen maar comfortfood te vergrijpen. Daar is in principe ook niets mis mee, mits je ook voldoende vitamines binnenkrijgt daarnaast. Suikers geven voor korte tijd energie, maar daarna voel je je niet veel beter. Probeer daarom zoveel mogelijk groente en fruit te eten om alles in balans te houden. En dat kan klein blijven, door bijvoorbeeld een extra smoothie aan je ontbijt toe te voegen. Of wat extra rauwkost bijde lunch. Vergeet vooral ook niet voldoende eiwitten te eten, want dit houd je lang verzadigd en zorgt ervoor dat je spierkracht op peil blijft.

4. Vergeet niet te genieten

Door je winterdip heb je misschien minder zin in leuke dingen, maar je kunt hier het beste doorheen breken. Isoleer jezelf niet en blijf leuke dingen doen met vrienden. Over een dinner party gesproken: als je niet zo'n keukenprinses bent, kan je ook een leuke cocktailparty organiseren met je vriendinnen. Trommel je inner circle op, laat iedereen zijn of haar favoriete cocktail meenemen, zorg voor opzwepende muziek en genieten maar! Als je nog wat inspiratie nodig hebt voor het avondje, dan delen we hier ons favoriete cocktail-recept met je: 

Wat heb je nodig voor de Ocho Negra-cocktail?

  • 40 ml BACARDI Reserva Ocho
  • 15 ml Belvoir Ginger Cordial (gembersiroop)
  • 15 ml versgeperst limoensap
  • 1000 ml bruisend water
  • 1 scheutje Angostura Bitters (optioneel)
  • Garnering: gekonfijte gember of een limoenpartje

Hoe maak je de Ocho Negra-cocktail?

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en knijp de partjes limoen uit in het glas. Voeg BACARDI Reserva Ocho en gembersiroop toe en roer rustig door. Garneer met gekonfijte gember of een partje limoen. Genieten maar!