Winterdip? 7 manieren om aan Blue Monday te ontsnappen

Met de feestdagen achter de rug en een paar grauwe wintermaanden in het vooruitzicht, is het niet ongebruikelijk om in een winterdip verzeild te raken. Maandag 21 januari is dan ook niet voor niets omgedoopt tot Blue Monday, oftewel de deprimerendste dag van het jaar. Dat laten wij niet gebeuren, dus ontsnap aan die winterdip met een van deze leuke last-minute voordeeluitjes! Welke is jouw favoriet? 

1. Wadlopen & Wellness in Groningen

Boek nu een weekendje weg naar Hotel Waddenweelde in Groningen en combineer je bezoek met een wadlooptocht. Wadlopen iets voor in de zomer? Welnee! Ook in de winter worden diverse excursies georganiseerd. Warm daarna op met warme chocolademelk met slagroom en breng een bezoekje aan de spa in het 3-sterrenhotel Waddenweelde. 

Boek hier je trip naar het Groningse Hotel Waddenweelde. 

2. Opwarmen in het knusse Hotel Hof van Gelre

Gelegen in het Gelderse stadje Lochem, is Hotel Hof van Gelre de ultieme uitvalsbasis voor een heerlijke winterwandeling. De omgeving is prachtig, de persoonlijke service in het hotel perfect en het eten is van hoog culinair niveau. Dit hotel is er zo een waar je eens in de zoveel tijd wil terugkomen. 

Boek hier je trip naar Hotel Hof van Gelre.

3. Ontdek het historische centrum van Den Haag

Winkelen in het autoluwe, historische centrum, het Vredespaleis bezoeken of lekker uitwaaien op het strand? Den Haag heeft het allemaal. Het Het 3-sterren Best Western Hotel is de ideale uitvalsbasis, waar je de beleving van stad en strand met een prettig verblijf in de hofstad ideaal met elkaar combineert.

Boek hier je trip naar Den Haag.

4. Ontsnap aan de drukte in Kasteel Oud-Poelgeest

Altijd al in een kasteel willen overnachten? Daar hoef je niet eens ver voor te reizen. Even ten noorden van Leiden, in hartje Randstad, ligt namelijk het statige veertiende eeuwse Kasteel Oud-Poelgeest. Dit 3-sterrenhotel staat op een prachtig groen landgoed, met een oud boswachtershuis, een kapel, een poortgebouw en een koetshuis. Gastenverblijven, receptie en ontbijtzaal zijn ondergebracht in dit voormalige koetshuis. 

Boek hier je trip naar Kasteel Oud Poelgeest.

5. Verdwaal in het idyllische Gent

Een overnachting in het 4-sterren Van der Valk Hotel Nazareth-Gent is de ideale uitvalsbasis voor het maken van een stedentrip naar de historische stad Gent. Wandel of fiets langs rivier de Leie met haar idyllische plekjes en romantische sfeer en verdwaal in de Middeleeuwse straatjes van het pittoreske Gent. Borrel met Belgische biertjes, bezoek een van de velen galerijen en musea die de stad telt en sluit je verblijf af in een van de gezellige cafétjes waar je smult van typisch Vlaamse gerechten.

Boek hier je trip naar het idyllische Gent.  

6. Uitwaaien op Noordwijk aan Zee

Pal aan het strand overnachten met de zee op de achtergrond. Kan het nog romantischer? Bij het 4-sterrenhotel Golden Tulip Noordwijk Beach, pal aan de boulevard en het strand van Noordwijk, zie je de zon in de zee zakken vanuit de overdekte en verwarmde serre. Ga lekker uitwaaien op het strand en warm daarna binnen op met bier en een portie bitterballen. Mmm, wij zouden het wel weten.  

Boek hier je trip naar het strand van Noordwijk.

7. Speciaal voor de kleintjes

Ontsnap je liever samen met je kroost aan de Blue Mondaydip? Dan is het 4-sterrenhotel De Bonte Wever in Assen de ideale getaway. Er is genoeg te doen. Je kunt er geweldig wandelen en verstoppertje spelen in de eeuwenoude bossen. Ook heb je met het all-in-arrangementen onbeperkt toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, een fitnesscentrum, zes moderne bowlingbanen en een gezellige caféstraat. De echte avonturiers bezoeken het Gevangenismuseum in de buurt!

Boek hier een weekend vol vermaak bij De Bonte Wever in Assem.

Lees ook: 5 x Romantische ideeën voor een weekendje weg