Zo houd je je voeten dag én nacht lekker warm

Lifestyle door Anne-Fleur

De kans is groot dat je momenteel megakoude voeten hebt. In de winter is er voor veel vrouwen geen ontkomen meer aan: de never-ending cylcus van het hebben van koude voeten. Zelfs de dertig lagen sokken, panty's en schoenen werken niet en je tere voetjes lijken alsmaar kouder te worden. Tot nu! Want met deze tips blijven jouw voeten dag én nacht gewoon lekker warm. 

Zo houd je je voeten in de nacht ook warm

Altijd al afgevraagd waarom het vaak je handen en voeten zijn die 's avonds in bed zo koud zijn? Je lichaam heeft daar een simpel antwoord voor: 's nachts is de wereld automatisch kouder, waardoor het van belang is dat je lichaam zichzelf warm houdt. Dit gebeurt automatisch en daar hoef je - obviously - niets voor te doen. In de zomer bijvoorbeeld is de aarde sowieso al een stukje warmer, dus je lichaam werkt minder hard om zichzelf warm te houden. In de winter daarentegen moet je lichaam veel beter haar best doen om op warmte te blijven en daarmee jouw hoofd en organen (dus de romp) extra warm maken. Wat dus betekent dat jouw arme voeten en handen een stuk minder aandacht krijgen. 

Dan maar zelf zorgen voor happy (and warm) feet. Met deze tips lukt dat sowieso. 

Wollen sokken

Als je 's avonds in bed stapt, misschien wel bij je partner, is het dragen van (wollen) sokken niet het meest sexy ding dat er bestaat, máár: het zorgt er wel voor dat je in ieder geval niet je koude pootjes tegen je lover's been aanwrijft. Wol is een warmmakende en warmhoudende stof en dus perfect voor jouw voeten. Daarnaast maken ze zichzelf ook nog eens 'schoon' en nemen deze sokken ook vocht op. Je hoeft dus ook niet te rekenen op sweaty feet. 

Hete pepers

Dit klinkt misschien als een fabeltje, maar het werkt echt. Het eten van hete pepers zorgt voor een snellere doorstroom van je bloed, waardoor je lichaamstemperatuur stijgt. Geen fan van hete pepers? Het eten van veel omega 3 - bijvoorbeeld vis, noten en zaden - werkt ook heel goed om dezelfde reden als de hete pepers. Makkie!

Mini workout voor je gaat slapen

Weet je waar je goed warm van wordt? Sporten! Een ieniemienie workoutje voordat je het bed in stapt (dus niet een intensieve) bevordert je doorbloeding gegarandeerd. Hierdoor wordt je automatisch een stuk warmer en hoeft je lichaam minder hard te werken. Onze favoriete workout om te doen? Een kleine tien minuten yoga practiceZo ga je warm, gestretcht én relaxt je bed in. Heerlijk. 

Geen cafeïne meer

Oké, grapje, je mag heus nog wel cafeïne drinken, maar liever niet meer zo laat 's avonds - of eigenlijk 's middags al. Naast dat je hyper naar bed gaat, vernauwt het je bloedvaten ook. Dit zorgt dus voor koudere voeten en dat is dus juist waar we van af willen.

Kruik of elektrische deken

Mochten al deze tips niet werken of wil je gewoon een luie, 'makkelijke' optie? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een goede kruik of elektrische deken aan te schaffen. Dag en nacht warmte gegarandeerd.