Heftig: 20 jaar cel voor begrafenisondernemer die lichaamsdelen verkocht

Lifestyle door Elsemieke

Luguber nieuws over de eigenaar van een uitvaartcentrum in de Amerikaanse staat Colorado. Ze is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De reden? Oplichting van familieleden van overledenen: ze verkocht in stukken gehakte lichaamsdelen. 

Begrafenisondernemer verkocht lichaamsdelen

Een voormalige eigenaar van een uitvaartcentrum in Colorado is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Megan Hess (46) liet maar liefst 560 lijken ontleden en verkocht de lichaamsdelen zonder toestemming van de nabestaanden. Haar moeder was verantwoordelijk voor het in stukken hakken van de lichamen. Zij kreeg 15 jaar celstraf.

Megan Hess liet 560 lijken ontleden en verkocht daarna de lichaamsdelen, zonder toestemming van de nabestaanden. “Dit is in emotioneel opzicht de meest uitputtende zaak die ik ooit heb meegemaakt”, zei de Amerikaanse districtsrechter Christine Arguello tijdens de rechtszaak. “Het baart de rechtbank zorgen dat beklaagde weigert enige verantwoordelijkheid te nemen voor haar gedrag.”

Gruwelijke misdaad

De nabestaanden vertelden hoe ze zich voelden toen ze ontdekten wat er met hun dierbaren was gebeurd. “Onze lieve moeder, ze hebben haar in stukken gehakt”, zei Erin Smith. Van haar moeder werden de schouders, knieën en voeten verkocht. “We hebben niet eens een naam voor zo’n gruwelijke misdaad.”

Organen zoals harten, nieren en pezen verkopen voor transplantatie is verboden in de VS, want ze mogen alleen worden gedoneerd. Door te liegen over crematies en door lichamen zonder toestemming te ontleden en te verkopen, lichtte Megan de nabestaanden op, zo concludeerde de rechter. Zo bracht het uitvaartcentrum nabestaanden tot 1000 dollar in rekening voor crematies die nooit hadden plaatsgevonden. En daar blijft het niet bij: ongeveer 200 families ontvingen as van andere kadavers.