Wil je zien: Taylor Swift zingt liedje als eerbetoon aan overleden fan

Celebs door Jennifer

Voor fans van Taylor Swift is elk concert tijdens de Era's Tour waarschijnlijk een emotionele avond. Maar in Rio de Janeiro werd het gisteravond een tikkeltje emotioneler, zodra Taylor een bepaalde surprise song uit de hoge hoed toverde. Tijdens de show zong ze Bigger Than The Whole Sky en haar fans wisten het meteen: dit is een eerbetoon aan de overleden fan Ana (23), die een paar dagen geleden overleed aan oververhitting. Niet alleen de Swifties, maar ook Taylor was duidelijk emotioneel.

Taylor Swift eert overleden fan tijdens Era's Tour

Vorige week ging een grote shock rond binnen de fancommunity van Taylor Swift. Tijdens het Era's Tour-concert van de zangeres in Rio de Janeiro werd de 23-jarige fan Ana onwel, waarna ze vervolgens overleed aan een oververhitting. Alles gebeurde ook nog eens voor het concert, waardoor ze haar idool nooit heeft kunnen zien. Heftig! Het was die dag extreem warm in de Braziliaanse stad en ook in het stadion was het bijna 60 graden. Water was dus hard nodig bij de fans, die flink wat energie zouden kwijtraken door het zingen, dansen en springen. Alleen was er een verbod op zelf meegebrachte waterflesjes. Hierdoor was water niet goed toegankelijk voor elke fan. Het team van Taylor probeerde nog wel water uit te delen aan fans, die het moeilijk hadden gedurende de show. Toch vielen duizenden fans flauw tijdens het concert, waarbij het bij één fan dus fataal werd.

Liedje voor Ana

Volgens diverse media werd Ana eerst onwel, terwijl ze vooraan stond te wachten bij het concert. Helaas lukte reanimatie vervolgens niet, waardoor ze dus nog voor het concert overleed. Hier kwam Taylor na het concert achter en ze was natuurlijk enorm geraakt. "Ik kan je niet vertellen hoe kapot ik hiervan ben," schreef ze in een statement op Instagram. "Ik kan hier niet vanaf het podium over praten, want ik word overspoeld door verdriet als ik er zelfs maar over probeer te praten."

Maar blijkbaar lukte het Taylor dus wel nog om een liedje te zingen voor Ana, zo zien we op beelden van een volgend concert in Rio de Janeiro. Tijdens het concert op zondagavond 19 november zong ze Bigger Than The Whole Sky, wat duidelijk een eerbetoon was aan de overleden fan. "Did some force take you because I didn't pray?" zingt ze onder meer. De Swifties op social media reageren emotioneel op het bijzondere optreden van de zangeres:

Geen hitte, maar regen

Gelukkig voor de fans was het gisteravond minder heet tijdens het concert in Rio de Janeiro. De fans kregen zelfs een hoop regen te verduren. Iets waar Taylor overigens altijd erg enthousiast van wordt. De zangeres is namelijk dol op een rain show. Ze zingt in het liedje Fearless niet voor niets: "But with you I'd dance in a storm in my best dress... fearless." Hoe dan ook waren de fans in Brazilië nu vermoedelijk ook erg blij met het omgeslagen weer. Al hadden de bezoekers van het concert nu gelukkig wél genoeg toegang tot water. Een groep ondernemende fans zorgde namelijk voor genoeg gratis water in het stadion, dankzij de samenwerking met een waterbedrijf. Geweldig!

Lees ook: Dit is het Taylor Swift nummer dat het beste past bij jouw sterrenbeeld