Door deze feitjes over je vulva ga je anders over seks denken

Intiem door Maya Luz

Onze vulva's zijn een uniek deel van ons lichaam. En er valt nogal veel over ze te leren, het is ook een vrij complex lichaamsdeel. Sommige weetjes over je vulva laten je ook anders nadenken over je seksleven! Dit zijn onze favoriete feitjes.

Lees ook: De eerste keer naar bed: hoe bereid ik mijzelf voor?

Iedere vulva is anders

Door porno krijgen we als vrouwen nog weleens het idee dat alle vulva's er hetzelfde uit horen te zien. Maar dit is helemaal niet waar! Iedere vulva is uniek en dat is juist iets om trots op te zijn. Er zijn geen vulva's die er precies zo uitzien als die van jou en dus geef je iedere seksuele partner een unieke ervaring.

Je vagina is een spier, die je kan trainen

Je vagina is een spier en deze spier kan je aanspannen. Het aanspannen van deze spier is erg voordelig voor je seksleven. Het vergroot je genot en eventueel die van je partner. En aangezien je geslachtsorgaan een spier is en je spieren kunt trainen, kun je je vaginale spier ook trainen! Er zijn een hoop verschillende oefeningen die je kunt doen om je meest intieme spier te trainen. Verder is regelmatig seks hebben ook een goede manier om je vagina gezond te houden! Mocht je nog een excuusje zoeken....

Je kan veel verschillende soorten orgasmes ervaren

Orgasmes ervaar je op verschillende manieren! Je hebt bijvoorbeeld een orgasme dat volledig door penetratie komt. Veel vrouwen hebben echter moeite met op deze manier klaarkomen. Het is dus voor veel dames waarschijnlijk een opluchting dat je ook kunt klaarkomen door enkel de clitoris te stimuleren. Je combineert de twee ook gemakkelijk voor een andere unieke ervaring.

De clitoris is groter dan je denkt

Mannen maken er weleens een punt van dat de clitoris moeilijk is om te vinden, maar dat is complete onzin! Je clitoris ken je waarschijnlijk als dat puntje bovenaan je vulva die iets gevoeliger is dan de rest van je vulva. Dit is het zichtbare gedeelte van je clitoris, maar hij loopt onderhuids nog veel verder door! De zijkanten van je vulva, in de buurt van je clitoris, zijn hierdoor ook erg gevoelig! Mocht je het idee hebben dat jouw clitoris moeilijk te vinden is, dan is dit hopelijk een fijne confidence boost! Je hele vulva is tenslotte gevoelig, sommige plekjes zijn alleen gevoeliger dan andere.

Wat je eet heeft effect op je geur daar beneden

Wanneer je met iemand het bed in duikt, is het wel een prettig idee als je een beetje prettig ruikt daar beneden. Wat je eet heeft veel invloed op je vaginale geur! Het eten van ananas kan bijvoorbeeld zorgen voor een zoetere geur. Het eten van uien, knoflook, vis, kaas en hete pepers kan je geur iets minder prettig maken. Maar onthoud: als de geur van je vulva erg onprettig en sterk is, is er iets aan de hand waarvoor je eventueel een dokter moet bezoeken.

Lees ook: Bewezen: hoe masturberen je kan helpen met concentratie