Waarom er in september zoveel mensen jarig zijn

De maatschappij door Chloe

Stond jouw agenda vorige maand ook vol met verjaardagsfeestjes? Dan is het je misschien opgevallen hoeveel mensen er eigenlijk wel niet jarig zijn in september. Een drukke, maar gezellige maand dus. Maar hoe kan het eigenlijk dat er zo veel mensen in september jarig zijn? Wij ontdekten waarom!

Jarigen in september

Gemiddeld zijn er op een dag in Nederland zo'n 41.000 mensen jarig. Niet gek dus dat je agenda soms vol staat met verjaardagen. Maar is september lijkt het altijd extra druk. En dat klopt ook helemaal, want uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is namelijk gebleden dat in september ook de meeste mensen jarig zijn. Maar hoe kan dat nou?

Gezellige wintermaanden

Je merkt het waarschijnlijk nu al. Het wordt eerder donker en we hebben gelijk weer zin om heerlijk binnen te zitten met de kaarsjes aan. En ja, dat roept natuurlijk meteen de romantiek op. De winter is heerlijk om lekker met je partner binnen te blijven en met al die romantiek en gezelligheid, zorgt dat ook vaak voor meer intimiteit. En ja, het resultaat daarvan zie je negen maanden later, in september dus terug!

In deze maand zijn de minste mensen jarig

Wat opvalt, is dat hoewel december dus de meest romantische maand is, ook de maand is waarin de minste mensen jarig zijn. Gemiddeld zijn er in december namelijk 'slechts' 38.800 mensen jarig. In februari en maart, hangt er schijnbaar dus ondanks Valentijnsdag een wat minder romantische stemming. Wie weet heeft het wat te maken met de winterdip.