Man bereid te trouwen zonder verliefdheid

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Verliefdheid nodig voor een goed huwelijk? Welnee! Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat tweederde (!) van het mannelijke geslacht bereid is om te trouwen met een vrouw zonder dat hij verliefd op haar is.

?Oh schatje, ik ben zo verliefd op je! Let's get married!?Je zou toch denken dat een huwelijk tegenwoordig alleen maar uit verliefdheid zou ontstaan. Nou, niet dus! Uit onderzoek van de Amerikaanse datingsite Match.com blijkt dat 66% van de mannen zich graag wil settelen, en dan maakt het niet uit of hij verliefd is of niet.

Voor de mannen zijn redenen als geborgenheid, zekerheid en gezelschap veel belangrijker om te trouwen dan real love. ?Mannen willen tegenwoordig liever bij een vrouw zijn waar ze zich goed bij voelen. Dit blijkt veel belangrijker voor hen te zijn dan een vrouw waar ze hoteldebotel verliefd op zijn: dat gevoel verdwijnt op den duur toch wel weer", aldus de woordvoerder van Match.com.

Vrouwen daarentegen zijn veel minder positief over dit idee. Slechts 23% zou overwegen om met een man te trouwen zonder dat het echte liefde is. Zij vinden verliefdheid het fundament voor een goede relatie.

Zou jij met iemand kunnen trouwen zonder dat je verliefd bent?