Vrouwen kiezen vaak voor dezelfde beha's

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Elke ochtend sta je voor je overvolle ondergoedlade en elke keer kies je toch weer voor je all-time favourite bh. Zo zonde eigenlijk! Maar je bent niet de enige, uit onderzoek blijkt dat wij 2 op 3 beha's nooit dragen!

Je kent het vast wel: je bent lekker aan het shoppen bij - laten we zeggen - Hunkemöller en je ziet een mooie rode beha hangen. 'Hé, die heb ik nog niet', denk je, en je neemt 'm zo mee naar huis. Want passen: daar heb je écht geen zin in! Vervolgens ligt dezelfde bh drie maanden later nog steeds ongedragen in je kast, want je kiest elke dag toch weer voor je oude, vertrouwde bh'tje.
 
Uit Brits onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld negen beha's bezitten, daarvan worden echter maar drie daadwerkelijk gedragen. Vreemd? Niet als je weet dat 75% van de vrouwen beha's kopen zonder ze te passen. Eenmaal thuis blijken de beha?s vaak niet goed te zitten. Andere redenen om ze in de kast te laten liggen zijn dat ze niet flatterend zijn, niet hip genoeg of er raar uitzien onder bepaalde kledingstukken.

Ook opvallend is dat meer dan een kwart van de vrouwen haar beha's expres een maat te klein koopt om haar borsten groter te laten lijken. Tijdens het sporten kiest het grootste deel van de vrouwen (57%) gek genoeg voor een normale beha; de sportvarianten zijn duidelijk minder populair. Kortom: we kunnen dus nog genoeg bijleren op het gebied van bustehouders!

Hoeveel beha's heb jij in je bezit en hoeveel draag je er daadwerkelijk?