Expeditie Robinson-kijkers zien hoogmoedige Radmilo falen: "zijn ego heeft vast flinke deuk gekregen"

Media door Jennifer

Het is in Expeditie Robinson weer tijd voor de welbekende samensmelting! Na 18 dagen in teamsverband te hebben overleefd op de eilanden, gaan de deelnemers nu naar de individuele strijd. Of nou ja, niet alle kandidaten mogen door. Natuurlijk vallen ook vlak voor de samensmelting mensen af. En de samensmeltingsproef wordt in het geval van Roberta en de hoogmoedige Radmilo onverwachts nog een héél nipte strijd. Wow!

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Individuele strijd barst los in Expeditie Robinson

Op Kamp Zuid hebben ze de dagen tot aan de samensmelting old school afgeteld. Op een boom hebben ze elke dag een streepje gezet en op dag 18 is het eindelijk zover. De strijd in teamverband is klaar en de deelnemers van Expeditie Robinson gaan door naar de individuele strijd. En natuurlijk wordt de samensmeltingsproef net iets groter dan normaal. Zoals vaker gebeurd bestaat de proef uit verschillende fases, waarbij in de laatste puzzelfase een immuniteitsmunt valt te winnen. Van tevoren valt vooral deelnemer Radmilo op, die op hoog niveau heeft gebokst en zelfs wereldkampioen werd in 2004. "Ik ben een kampioen," zegt hij nog maar eens in een biecht. "Ik wil gewoon strijden tot het einde." Hij wil net als de rest dolgraag naar de samensmelting, zodat hij "kan laten zien wat hij kan". Hij is wel klaar met zijn team, dat meerdere keren naar de eilandraad moest.

Helaas voor Radmilo zijn al zijn mede-kandidaten net zo strijdlustig als hij. Het wordt een bikkelharde strijd tussen de deelnemers uit Kamp Noord en Zuid, waarbij Willem en Maxim het voortouw nemen. Zij zijn de eerste die vervolgens mogen puzzelen voor de immuniteitsmunt. Ze worden gevolgd door Krista, Floris en Guido. Yep, de hoogmoedige Radmilo blijft juist enorm achter samen met Roberta, die allebei in de gevarenzone zitten. Het wordt een nipte strijd, dat uiteindelijk gewonnen wordt door Radmilo. "Close call," wordt er nog geroepen als troost, maar het houdt de tranen bij Roberta niet tegen. Ze moet helaas terug naar Nederland.

Ondertussen hebben Jochen, Ilse en Iris zich wel veiliggesteld voor de samensmelting, samen met Maxim, Krista, Floris, Guido en Willem. Laatstgenoemde heeft tijdens de individuele strijd alvast een voorsprong, want Willem heeft de immuniteitsmunt gewonnen. Al kan hij niet helemaal blij zijn, doordat hij achter zich Roberta in tranen ziet. "Dat neemt nu meer ruimte in beslag dan m'n overwinning," aldus Willem.

Samensmeltingsproef

Anyway, de overgebleven kandidaten mogen nu dus naar het beroemde samensmeltingsdiner. Daar kunnen ze zich helemaal volproppen, voor zover dat kan, en even energie kweken voor de individuele strijd. Ondertussen worden ze herenigd met hun oude kampgenoten Mark, Eva en Jaimie, die samen met presentatrice Nicolette Kluijver arriveren bij het samensmeltingsdiner. Of course zet publieksfavoriet Mark zich daar meteen weer in de spotlights, door te vertellen dat hij rijst heeft meegenomen van Afvallerseiland. Just in case. Hij had kennelijk niet door, dat ze al bij de samensmeltingsproef waren. Ha! Helaas voor het drietal mogen ze nog niet aanschuiven aan tafel. Terwijl de rest lekker aan het eten en drinken is, moeten zij namelijk nog een proef en duel doen. Heftig!

Tijdens de proef moet het trio squatten tegen een paal. Binnen no time geeft Jaimie het op en gaat de strijd verder tussen Mark en Eva. Even lijkt het erop dat de relaxte Eva de eerste proef wint van Mark. Maar helaas voor haar zakt ze, na ruim tien minuten squatten, toch op haar billen. Mark krijgt de op één na laatste plek bij het samensmeltingsdiner. Vervolgens doen Jaimie en Eva nog een duel, waarbij ze vuur moeten maken. Eva heeft verreweg de meeste ervaring met het maken van vuur, maar toch gaat het sneller en makkelijker bij Jaimie. Zij is dan ook degene, die als laatste nog plaats mag nemen aan tafel.

Kijkers irriteren zich aan Radmilo

De kijkers van Expeditie Robinson balen wel een beetje voor Eva, die net als Roberta het strijdtoneel moet verlaten. Beide kandidaten hadden bij de kijkers op socialmediakanaal X veel meer gunfactor dan bijvoorbeeld Radmilo. Vooral hij krijgt nogal wat over zich heen op social media door zijn ego, waar kijkers zich aan irriteren. Ze hadden toch liever hem zien gaan dan Roberta. Al kunnen ze wel lachen om het feit, dat de hoogmoedige Radmilo een beetje faalde tijdens de samensmeltingsproef. Zo heeft hij in ieder geval niet de immunitsmunt gewonnen. Toch een kleine troost voor de twitterende Robinson-kijkers.

Lees ook: Robinson-kijkers niet gecharmeerd door gedrag Maxim Froger: "snapt hij het spelletje niet?"

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland