Vind je het moeilijk om tijd te vinden om te sporten? Zo kom je alsnog aan je dagelijkse lichaamsbeweging

Sport & gezondheid door Maya Luz

Sporten is goed voor ons allemaal. Maar tijd vinden om het te doen is niet altijd even makkelijk. Wij snappen dit helemaal, het school- of werkleven kan erg hectisch zijn. Wil jij toch graag wat meer levensbeweging krijgen? Zo doe je dat.

Lees ook: Dit is de meest gehate work-out van ieder sterrenbeeld

Pak de fiets of ga wandelen

Als je in de positie bent om lopend of fietsend naar je werk of school te gaan, dan raden we zeker aan om dit te doen! Zeker als het weer goed is, is dit een lekkere manier om wakker te worden in de ochtend en een fijne manier om lekker uit te waaien in de avond. Uiteindelijk zul je jezelf hiermee niet alleen helpen op het gebied van lichaamsbeweging. Je auto wat vaker laten staan is bijvoorbeeld ook goed voor de portemonnee en voor het milieu!

Neem wat vaker de trap

Heb je een meeting of les op de derde verdieping? Pak dan eens de trap in plaats van de lift. Hiermee kom je toch tussendoor nog een beetje aan je beweging. We snappen dat het niet de bedoeling is om helemaal bezweet aan te komen, dus daag jezelf uit op een manier die past bij jouw routine. We gaan je bijvoorbeeld niet vertellen om helemaal naar de 14de verdieping te lopen als je een presentatie moet geven. Maar wat vaker de trap nemen is zeker een goede manier om gemakkelijk wat meer beweging te krijgen.

Ga tijdens pauzes even lopen

Als we pauze hebben, hebben we de neiging om te blijven zitten. Logisch op zich, maar je pauze is juist ook een goed moment om eventjes te bewegen. Ga tijdens je langere pauzes bijvoorbeeld even buiten lopen. Heb je een kortere break, loop dan bijvoorbeeld even naar het koffiezetapparaat heen en weer en doe eventueel wat rek en strek oefeningen voor je rug en armen. Hiermee voorkom je ook dat je last gaat krijgen van vastzittende spieren.

Investeer in een sta-bureau (eventueel inclusief loopband)

Werk je vanuit huis? Dan is een staand bureau ideaal. Er zijn veel verschillende bureau's op de markt waarbij je de hoogte gemakkelijk en snel kunt verstellen. Hierdoor heb je dus de keuze tussen zittend of staand werken. Wil je de beweging extra goed aanpakken? Dan kun je ook investeren in een loopband voor onder je bureau. Op TikTok is dit al een tijdje een trend en veel mensen zijn fan!

@emmalinechilds If you are thinking about getting a walking pad, I definitely recommend it. It made a big difference for me since I started working at home full-time. I didn’t realize how little I was moving until I started consciously walking. I only use it for an hour or two on average, but I’m getting thousands of extra steps that I wouldn’t have gotten otherwise. And the rumors are true… You will definitely be more productive when you use it. And it’s easier to type than you think! #walkingpad #underthedesktreadmill #treadmill #wfh ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

Ga op zoek naar jouw perfecte thuis work-out

Tot slot is er nog de thuis work-out. Als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan is dit de beste manier om aan je beweging te komen wat ons betreft. Het internet staat namelijk vol met verschillende soorten work-outs dus uiteindelijk is er altijd wel iets dat jou aanspreekt. Je kan zelf de intensiteit en de duur bepalen. Reistijd is geen factor dus hiermee bespaar je jezelf ook een hoop tijd!

Lees ook: Zijn zure snoepjes de perfecte pre-workout snack?