Ga jij naar de Eras tour film? Zo maak je je eigen vriendschapsarmbandjes

Vrije tijd door Maya Luz

'So make the friendship bracelets. Take the moment and taste it.' Swifties weten het natuurlijk al lang, de Eras Tour film komt naar Nederland! Vanaf 13 oktober kun je in Nederlandse bioscopen de spectaculaire show van Taylor Swift zien op het grote doek. En wat mag er niet ontbreken bij de Eras Tour? Vriendschapsarmbandjes! Dit is hoe je ze maakt.

Lees ook: Oeps! Peperdure diamant van Taylor Swift haar ring raakt zoek tijdens VMA's

Stap 1: Verzamel je materialen

Voordat je kunt beginnen met je armbandjes maken, moet je natuurlijk de juiste materialen hebben. Je hebt ten eerste een kralenkit nodig met verschillende kraaltjes om de armbandjes mee te maken. Deze moet uiteraard de nodige kleuren bevatten zoals paars voor Speak Now, zwart voor Reputation en rood voor Red. Daarnaast zijn letters essentieel! Je kan als je veel armbandjes wil maken dus ook een extra kit kopen met letter kraaltjes. Vaak zit er bij de kit een rolletje elastiek inbegrepen waar je de armbandjes mee kunt maken. Is dit niet het geval? Dan kun je deze ook los vinden. Je hebt hiervoor dun, doorzichtig elastiek nodig waar je makkelijk de kraaltjes aan kunt rijgen.

Stap 2: Meet hoe lang het bandje moet zijn

Zodra je je tools hebt, kun je bijna beginnen met je armbandjes maken. Maar eerst moet je weten hoeveel elastiek je nodig hebt. Meet dit door het elastiek een keer om je pols te binden. Pak vervolgens iets meer elastiek dan je nodig hebt om je pols rond te gaan. Je hebt namelijk extra ruimte nodig voor de kraaltjes en voor de sluiting. Je wil tenslotte niet dat je armbandje te strak zit. Als je graag armbandjes wil ruilen, kun je ook armbandjes maken met verschillende maten. Zo kun je ruilen iedere Switftie.

Stap 3: Rijg de kraaltjes naar keuze aan het elastieke bandje

Nu kun je echt van start gaan met de armbandjes maken. Begin door eerst de letters die je wil gebruiken aan het elastiekje te rijgen. Hierdoor kun je er goed voor zorgen dat deze goed in het midden komt te staan. Je kan gaan voor de titels van je favoriete nummers, of van je favoriete album. Maar je kan natuurlijk ook een meer niche kant opgaan en wat inside jokes over Taylor te veranderen in een grappig armbandje. Zodra je tevreden bent met de tekst, kun je aan beide kanten de gekleurde kraaltjes aan het elastiekje rijgen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt om een knoop te kunnen leggen in je elastiekje.

via GIPHY

Stap 4: Maak een knoop in het elastiek om het armbandje af te maken

Zodra je tevreden bent met je design, kun je het armbandje afmaken door er een knoopje in te leggen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Maar het belangrijkste hierbij, is dat de knoop echt goed vast zit. Dit kun je doen door het elastiekje vast te knopen zoals je ook bij je schoenveters zou doen! Je maakt dus eigenlijk een dubbele knoop. Je kan er zelfs een driedubbele knoop van maken als je echt zeker wil weten dat het elastiekje blijft zitten. Hangt er nog extra elastiek aan het uiteinde van je knoop? Dan kun je dit afknippen met een schaar.

Stap 5: Ga armbandjes ruilen met andere Swifties!

Nu je je armbandjes gereed hebt, staat je nog maar één ding te doen: ze uitwisselen met andere Swifties! Draag ze wanneer je de Eras Tour film gaat zien en gebruik ze als ijsbreker om gesprekken aan te gaan met andere fans. Veel plezier!

via GIPHY

Lees ook: Taylor Swift: leeftijd, vermogen en biografie