Zo haal je je donshaartjes het beste weg

Lichaam door Juliët

Peach fuzz. Het klinkt heel schattig, maar toch willen we er niet aan geloven. Het is nu eenmaal zo dat iedere vrouw gezichtshaar heeft. Bij de een zijn het hele lichte donshaartjes en bij de ander zijn ze net wat donkerder. Gelukkig zijn er allerlei manier om zelf deze haartjes weg te halen. Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt doen.

Donshaartjes 

 

1. Donshaar epileren

Epileren blijft toch de meest bekende en vooral snelle manier om donshaartjes weg te halen. Met name de stugge haartjes kun je makkelijk weghalen. Mocht je toch niet zo graag zelf je haartjes weg willen halen, dan kun je er ook voor kiezen om ze bij een schoonheidssalon weg te laten halen. Met een speciale draadtechniek zijn de haartjes binnen no time weg.

 

2. Waxen

Ook een hele bekende ontharingsmethode is waxen. Je haartjes blijven dan wel voor drie tot vier weken weg. Dit komt omdat de haar met haarwortel en al eruit wordt getrokken. Let er alleen wel op dat jouw haartjes minimaal een halve centimer lang moet zijn. Anders blijven ze niet aan de waxstrip plakken. Zichtbare donshaartjes zijn dus wel nodig voor deze behandeling. Je kan ervoor kiezen om het zelf weg te laten halen, maar bij een schoonheidssalon is het net zo makkelijk.

 

3. Laseren 

We gaan door met het laseren. Wil jij echt permanent van je haartjes af zijn? Dan is dit de oplossing. De haarwortels worden vernietigd doordat het licht via de melanine de haarwortels bereikt. Na meestal 20 dagen vallen de haartjes eruit. Je zal alleen wel meerdere behandelingen nodig hebben om resultaat te kunnen bereiken. Vaak heb je iets van 5 tot 10 sessies nodig om zichtbaar resultaat te krijgen. Een behandeling werkt met name goed bij donker en vooral dik haar.

 

4. Crème

Met een ontharingscrème kun je de binnenste haarstructuur vernietigen. Fijne haartjes raken los. Voor je gezicht moet je wel een speciale crème kopen. De ingrediënten zijn hier vaak wat milder van. Een pijnloze behandeling, maar de haartjes komen helaas wel erg terug. Je zou dus wel regelmatig de haartjes moeten bijhouden.

 

5. Scheren

De laatste ontharingsmethode uit dit rijtje is scheren. Misschien scheer jij wel eens snel je donshaartjes weg, omdat dit een hele makkelijke manier is. Toch raden we je aan om dit niet te doen. Het geschoren haar verliest zacht zijn uiteinde en daardoor krijg je harde stoppels terug. Je zou dus dagelijks moeten scheren. Ook de kans op langdurige bultjes is groot en daardoor vallen de haartjes nog meer op. Dit wil je natuurlijk niet!